Hó nélküli szabadedzés Torino síugróinak

Vágólapra másolva!
A jövő évi torinói téli olimpia szervezőbizottságának (TOROC) tájékoztatása szerint tíz nappal a határidő lejárta előtt már több mint 40 ezren jelentkeztek önkéntesnek.
Vágólapra másolva!

"Komoly sikernek tartjuk ezt az óriási érdeklődést, ráadásul csak július 31-én jár le a határidő" - nyilatkozta boldogan Antonio Romani, a TOROC önkéntesekért felelős igazgatója.

A szervezők adatai alapján az önkéntesek 57 százaléka diplomás és többségük a 18 és 34 év közötti korosztályba tartozik (54 százalék), de szép számmal akad köztük nyugdíjas is (16 százalék). Torinóból és környékéről 22 ezer, míg külföldről közel nyolcezer jelentkezés futott be.

Az olasz városban a versenyhelyszínek előkészítése is gőzerővel halad: a síugrósáncok már készen állnak, s a szervezők úgy döntöttek, nem várnak a teszteléssel a késő őszi, téli időszakig, hanem augusztus 19. és 31. között szabadedzési lehetőséget biztosítanak az olimpián résztvevő versenyzők számára, akik így hó nélkül ugyan, de közelebbről megismerkedhetnek a körülményekkel.