Bizonytalan Lasse Kjus olimpiai szereplése

Vágólapra másolva!
Légzőszervi betegsége miatt megeshet, hogy nem lesz ott a február 10-én kezdődő torinói téli olimpián Lasse Kjus, a norvégok kiváló alpesi síelője.
Vágólapra másolva!

"Ha nem jövök teljesen rendbe, nem utazom. Csupán azért nem érdemes olimpiára menni, hogy ott legyek" - nyilatkozott a Verdens Gang című lapnak az öt ötkarikás (1 arany, 3 ezüst, 1 bronz), illetve 11 (3, 8, -) világbajnoki éremmel rendelkező versenyző.

A 35. születésnapját január 14-én ünneplő Kjus december eleje óta küzd egészségi problémával. Ebben az idényben - részben emiatt is - szerény eredményekkel rukkolt ki, legjobb helyezése egy 17. volt szuper-óriásműlesiklásban, amelyet a november végi, Lake Louise-i viadalon ért el.

Az elmúlt héten a kanári-szigeteki Lanzarotéban igyekezett regenerálódni, s amint közölte, jelenleg a korábbinál könnyebben megy neki a légzés, azt viszont nem tudja, miként reagál majd a szervezete a hidegre.

"Ha minden rendben lesz, s legalább én elhiszem, hogy eredményesen szerepelhetek, még az edzőket is meg kell majd győznöm. Amennyiben ez sikerül, szerintem elvisznek az olimpiára" - fogalmazott Kjus, aki pályafutása során visszatérően küzd légzési problémával.