Nem kapkodják a téli olimpia jegyeit

Vágólapra másolva!
Hatalmas fiaskó fenyegeti a február 10-én kezdődő torinói téli olimpia szervezőit, miután 36 nappal a nyitóünnepség előtt a jegyek 42 százaléka még nem kelt el.
Vágólapra másolva!

A milánói Sole 24 Ore című napilap szerint 420 ezer belépő még mindig a pénztárakban van, és a 16 ezer hotelszobából is csupán 13 500-at foglaltak le eddig a vendégek. A tekintélyes New York-i Wall Street Journal tovább megy, és már a néző nélküli játékok rémképét emlegeti.

"Van még időnk bepótolni a lemaradást, például akciós szálláshelyeket kínálunk a családok és diákok számára" - jelentette ki a szervezőbizottság (TOROC) által a szobafoglalással megbízott cég szóvivője.

Jóval nehezebbnek ígérkezik a jegyértékesítés meggyorsítása, ugyanis a rajtig így naponta több mint 11 ezer darabon kellene túladni. A torinói seregszemle várhatóan messze elmarad a 2002-es Salt Lake City-i olimpia 95 százalékos "lefedettségétől".

"Összességében 800 ezer belépő eladásával és ebből 76 millió eurós bevétellel számolunk" - hangzott a legutóbbi, felettébb derűlátó TOROC-állásfoglalás.