Bobosaink még harcban Torinóért

Vágólapra másolva!
Szűk egy hónappal a XX. téli olimpiai játékok előtt tizennégy versenyzőnk indulása biztos Torinóban. Műkorcsolyában öt, rövid pályás gyorskorcsolyában négy kvótát szereztünk, de még bobosaink is kivívhatják a részvételt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki sajtótájékoztatóján első napirendi pontként Schmitt Pál, a MOB elnöke, valamint John Hollows, a K&H Bank vezérigazgatója 2008-ig meghosszabbította a két fél együttműködési szerződését.

Ötkarikás csapatunk jelenleg tizennégy, azaz egy kérdőjel miatt tizenöt főt számlál: műkorcsolyában Sebestyén Júlia, Pavuk Viktória, Tóth Zoltán, valamint a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős, rövid pályás gyorskorcsolyában Knoch Viktor, Darázs Péter, Huszár Erika és Darázs Rózsa, alpesi síben Barbai Áron vagy Marosi Attila, Tuss Réka, sífutásban Tagscherer Zoltán és Gyenesei Leila, biatlonban pedig Tagscherer Imre indulhat. Ám a kvótaszerzés még nem zárult le, s a torinói részvételre kimondottan jók az esélyei gyorskorcsolyában Tóth Ágotának is, aki 1000 méteren B szinttel rendelkezik.

Ugyanakkor még bobosaink - Gyulai Márton, Pintér Bertalan, Horváth Gergely, Kürtösi Zsolt, Margl Tamás, Varga Roland - is reménykedhetnek. Gyulaiék a jövő héten a németországi Königssee-ben vívhatják ki az olimpiai indulás jogát. Érdekesség, hogy a csapatnak négy kiváló, több világversenyt megjárt atléta tagja van, hiszen Varga "főállásban" diszkoszvető, Margl távolugró, Horváth gerelyhajító, Kürtösi pedig többpróbázó. Szánkóban az olimpiai bajnok kenus Pulai Imre sem adta még fel a reményt, hogy Seregi Gergellyel kvótához jut, bár ennek inkább csak elméleti esélye van.

"A legjobb eredményeket a műkorcsolyázóinktól várhatjuk, hiszen az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, valamint Pavuk Viktória is az élmezőnyhöz tartozik. Ám érdemes lesz figyelni a rövid pályás gyorskorcsolyázónkra is, akik még fiatalok, de nagyon tehetségesek, s bízhatunk abban, hogy hamarosan ők is a legjobbak közé kerülnek" - fogalmazott a sajtótájékoztatón Molnár Zoltán, aki a magyar csapat vezetője lesz Torinóban.

A Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a téli olimpiai csapatunk ugyanúgy megkap minden támogatást és segítséget, mint a nyári. Ugyanakkor Molnár Zoltán bejelentette, hogy okulva az athéni történésekből, előzetesen minden indulónk alapos doppingellenőrzésen esik át. A mintákat ezúttal nem itthon, hanem külföldön, egy a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) által akkreditált laboratóriumban analizálják. "Minden versenyzőnk 'tisztán' fog felszállni a Torinóba induló repülőgépre, és így is jön haza" - ígérte meg a csapatvezető.

Fábik Tibor