Capello a jégkoronghoz is ért

Vágólapra másolva!
A Juventus labdarúgócsapatának cseh középpályása, Pavel Nedved mellett az együttes edzője, Fabio Capello is szakkommentátorként segíti majd az olasz RAI televízió jégkorong-közvetítéseit a jövő pénteken kezdődő torinói téli olimpia alatt.
Vágólapra másolva!

A torinói gárda trénere még 1998-ban került közelebbi viszonyba a sportággal, amikor is egy rövid ideig az AC Milan jégkorong-szakosztályát is vezette.

Az olasz televíziónak a háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok alpesi síző, Alberto Tomba is segít. Az 1990-es évek egyik legnagyobb sztárjának számító versenyző természetesen saját sportágának versenyeit kommentálja majd.

* * *

Ágyéksérülés miatt nem szerepelhet a svéd válogatottban Markus Näslund, az NHL-ben érdekelt Vancouver Canucks csapatkapitánya. Helyette a Detroit Red Wings csatára, Tomas Holmström kapott behívót.

Näslund az utóbbi három NHL-idényben rendre a legjobbak között végzett a pontlistán, így hiányzása nagy érvágás az aranyéremről álmodó svédeknek. Az All-Star-válogatott klasszis ebben a szezonban 52 mérkőzésen 55 pontot (24 gól, 31 gólpassz) gyűjtött.

A Detroittal Stanley-kupa-győztes Holmström 35 pontot (18, 17) termelt 53 találkozón, és emberelőnyös helyzetekben szenzációs módon dolgozik az ellenfél kapuja előtt.