Gottschall és Gyenesei is bízik a jó eredményben

Vágólapra másolva!
Csütörtökön ismét két magyar sportolóért szoríthatunk a torinói téli olimpián. A sílövők 7,5 km-es sprintszámban Gottschall Zsófia, míg a sífutók 10 km-es, klasszikus stílusú számában Gyenesei Leila rajtol.
Vágólapra másolva!

A sílövő Gottschall Zsófia számára már az óriási élmény, hogy szerepelhet a torinói téli olimpián, ám reméli, hogy a csütörtöki 7,5 km-es sprintszámban nem csak egy versenyzőt tud megelőzni, mint tette ezt a hétfői 15 km-es viadalon.

A magyar biatlonos számára kedvező, hogy ezúttal a lőhibákért nem egyperces büntetés jár - ebből hétfőn nyolcat is összeszedett -, hanem 150 méteres büntetőkört kell futni.

"Nekem már az megtiszteltetés, hogy a visszalépések miatt elindulhatok az olimpián. Magyarországon nagyon kedvezőtlenek a körülmények, alig van hó, és rengeteg pénzbe kerülne, ha külföldön edzőtáboroznánk" - nyilatkozta Gottschall.

Hozzátette, hogy a világ élmezőnyéhez tartozó versenyzők augusztustól márciusig havon tréningezhetnek, évente legalább 10 ezer kilométert síelnek - nyáron pedig további több ezret gyepen -, ugyanakkor ő örül, ha eléri az idényenkénti 1000 km-t. A lövészetnél hasonlóak az arányok: a sztárok 12-14 ezer lövést teljesítenek, a magyarok pedig ezret.

"Abban bízok, hogy az utolsó versenyen nem csak a chilei ellenfelet előzöm meg, már csak azért is, mert rövidebb a táv és kevesebb a lövés" - mondta Gottschall.