Gödörbe hajtottak a magyar bobosok

Vágólapra másolva!
A hivatalos edzések alapján javuló formát mutat a magyar kettesbob a torinói téli olimpián, ám a negyedik tréningen egy gödör keletkezett a pályán, amibe sikerült belehajtani.
Vágólapra másolva!

A Gyulai Márton, Pintér Bertalan kettős a 29 próbálkozó közül az első tréningen az utolsó, a másodikon az utolsó előtti, a harmadikon a 26. lett, majd a negyediken úgy végzett a 28. helyen, hogy a pálya utolsó, legmeredekebb, leggyorsabb szakaszán egy gödör keletkezett, és ebbe nagy sebességgel ment bele a jármű. Az ötödik és hatodik edzést pénteken délelőtt tartják.

Gyulai Miklós, a bobosok csapatvezetője felháborodottan mondta, hogy pocséknak tartja a szervezést. "A rendezők semmivel sem törődnek, ráadásul csak olaszul beszélnek. A pályát nem tartják karban, és ez lehet az oka, hogy gödör keletkezett. Ez viszont életveszélyes, a szlovákok például emiatt borultak. Nekünk szerencsére nem lett bajunk, ám a bob alja és a korcsolya megsérült, lehet javítani. A biztonságra sem ügyelnek, az elején például nem szóltak, hogy indul a tréning, és a német edzőt elütötték, de komolyabb sérülés nélkül megúszta" - nyilatkozta Gyulai Miklós, aki a tréningeredményekre térve megjegyezte, eddig egyik lecsúszás sem volt hibátlan, lehet még javulni.

Az első két versenyfutamra szombaton, a másik kettőre pedig vasárnap kerül sor egyaránt 17.30-tól. Rossz hír, hogy a négyesben érdekelt Margl Tamásnak kezdődő arcüreggyulladása van, de amint Tállay András csapatorvos elmondta, a február 21-i első hivatalos tréningre, de legkésőbb a 24-i nyitófutamra a távolugróból lett bobos biztosan meggyógyul, hála az antibiotikumos kezelésnek.