Szerdán öt magyar bizonyíthat Torinóban

Vágólapra másolva!
Szerdán hét számban osztanak érmeket a XX., torinói téli olimpián.
Vágólapra másolva!

A magyarok közül az alpesi síző Tuss Réka műlesiklásban, a rövid pályás gyorskorcsolyázók között a szombaton 1500-on negyedik helyen végzett Huszár Erika, valamint Darázs Rózsa az 1000 m, míg a férfiaknál Darázs Péter az 500 méter selejtezőjében áll rajthoz. A sífutó Tagscherer Zoltán az egyéni sprint számban bizonyíthat.

Érmeket osztanak még hódeszkában, síakrobatikában, gyorskorcsolyában, a férfijégkorong-tornán pedig már a negyeddöntőket rendezik.

* * *

A turisták és az önkéntesek körében Neve és Gliz, a hógolyót és a jégkockát szimbolizáló két kabalafigura a sztár. A sajtófőközpont ajándékboltjában kétnaponta újabb és újabb szállítmányt kell rendelni, a város főterén felállított hatalmas sátorban pedig szinte közelharc folyik a kabalafigurákért és az ötkarikás emléktárgyak széles választékáért.

A gyűjtők hagyományos olimpiai jelvényvadászata is javában folyik. A városi versenyszínhelyek, valamint a főpályaudvar környékén a gyűjtők - vagy inkább talán árusok - földre helyezett pokrócokon, kis asztalokon kínálják értékeiket. Az olimpiai faluban dolgozó önkéntesek is előszeretettel foglalkoznak jelvényszerzéssel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a látványos magyar kitűzők rendkívül kelendőek.

* * *

Két orosz versenyzőnő kifogásolta az olimpiai faluban kapható ételek választékát és minőségét. A kettesbobban indult Nagyezsda Orlova és a sífutó Julia Csepalova szerint kicsi a választék, a halat pedig mindketten ehetetlennek minősítették.

"A teának alig van íze, a szobák pedig nagyon kicsik" - panaszkodott Orlova a La Stampa című újságnak adott interjújában. "Egyedül a kávéval nincs gond, az rendkívül ízletes, naponta többet is megiszom."

* * *

Maranellóban, az olasz Forma-1-es istálló főhadiszállásán kiállítják azt a Ferrarit, amely szerepet kapott a torinói téli olimpia február 10-ei megnyitóján. A versenygéppel Luca Badoer, a csapat tesztpilótája dübörgött a stadion küzdőterén, és a közönség nagy üdvrivalgása közepette öt karikát rajzolt gumiabroncsaival a burkolatra. A Ferrari maranellói kiállítását - amelyen az istállóhoz kapcsolódó más tárgyak is láthatók - húsvétig tekinthetik meg az érdeklődők.