Barta Nóra olimpiai kvótát szerzett

Vágólapra másolva!
A magyar műugrók közül elsőként Barta Nóra olimpiai kvótát szerzett a pekingi ötkarikás selejtezőversenyen, miután bejutott a középdöntőbe.
Vágólapra másolva!

A Világkupa-sorozat keretében zajló viadalon a 2006-os, budapesti Európa-bajnokság bronzérmese az 52 induló közül a 14. legjobb eredményt produkálta 3 méteren, 286.60 pontot gyűjtve.

A sportág ötkarikás kvalifikációs szabálya szerint a pekingi selejtezőről a középdöntős mezőny tagjainak, vagyis a legjobb 18-nak jár automatikusan olimpiai kvóta.

Az ugyanebben a számban próbálkozó másik magyar, Kormos Villő nem jutott tovább: ő 236.10 pontot kapott, ez a 34. pozícióhoz volt elegendő.

Barta szombaton ugrik legközelebb, akkor számára már a döntős szereplés a tét. Ugyancsak szombaton mutatkozik be a négyfős magyar csapat egyetlen férfi tagja, Hajnal András, aki toronyugrásban próbál szerencsét.

Gémesi László, a honi szövetség főtitkára a helyszínről elmondta, hogy Hajnal követheti Bartát, de ha nem lesz középdöntős, akkor is marad még lehetősége, mivel hétfőn, a "plusznapon" az egyéni számokban a legjobb 18-ból kiszorultaknak különversenyt rendeznek.

Így rajthoz állhat majd Kormos Villőn kívül a női toronyugrásban kedden 35.-ként végzett Mátyás Melinda is. Hogy a "ráadásban" hányadikként kell végezni az olimpiai kvótához, azt egyelőre nem lehet tudni - fűzte hozzá a főtitkár.