Henry lemaradhat, Van Bommel nem mehet az olimpiára

Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy nem vesz rész a pekingi olimpián az Athénban három úszóaranyérmet begyűjtő Jodie Henry.
Vágólapra másolva!

Helyi sajtóértesülés szerint a 24 éves ausztrál kiválóság hastáji fájdalmakkal küszködik, ezért kérdéses, hogy el tud-e indulni a márciusi, hazai ötkarikás válogatón. Márpedig ez az egyetlen verseny, amelyről az ausztrál úszók bekerülhetnek a pekingi csapatba.

Alan Thompson vezetőedző arról számolt be a Daily Telegraphnak, hogy Henry három hónapja nem képes rendesen edzeni, így egyre valószínűbb, hogy lemarad a válogatóról és így az olimpiáról is.

A fájdalmakat egy, a medencecsont körüli izom eltorzulása okozza. Henry 100 m gyorson, a 4x100-as gyors- és a 4x100-as vegyesváltóban nyert aranyérmet a négy évvel ezelőtti játékokon.

Jodie Henry - akinek semmi köze a Barca-csatár Thierryhez - tehát lemaradhat, Mark van Bommelt viszont egyenesen nem engedi el az olimpiára a Bayern München. A hollandok 1952 óta először kvalifikálták magukat a nyári játékokra, a bajorok középpályása pedig főleg azért szeretett volna a csapattal tartani, mert a 2006-os világbajnokság óta bojkottálja a Marco van Basten vezette nagyválogatottat.

Karl-Heinz Rummenigge, a müncheni klub ügyvezetője telefonon tájékoztatta a holland szövetséget, hogy mivel a kínai seregszemle idején már javában zajlik a Bundesliga 2008/2009-es idénye, nem hajlandó lemondani Van Bommelről.