Vörös: Tizenöten nyerhetünk Pekingben

Vágólapra másolva!
Sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán rajthoz állhat-e, de Vörös Zsuzsanna teljesítményén nem látszódott meg, hogy egy vírusos betegség miatt nem nagyon tudott felkészülni a hét végi budapesti fedett pályás öttusa versenyre. Olimpiai bajnoknőnk magabiztosan nyerte meg a viadalt.
Vágólapra másolva!

- Az aranyéremmel nyilván elégedett, de a teljesítményével is az?
- Mindképpen, főleg az előzmények ismeretében. Két hetet ki kellett hagynom, mert beleestem egy vírusos betegségbe, így erre a versenyre igazából csak egy hetet tudtam készülni. Ez a fizikai számokban, főleg a futásban visszaüthetett volna, de szerencsére nem így történt. Szóval, nagyon örülök, hogy ezt a hét végét így sikerült "lenyomnom", a csütörtöki váltóbajnoksággal együtt.

- A váltó ob-n bronzérmes lett, de ott az Alba Volán B csapatában indult? Miért?
- Éppen a betegségemből kifolyólag. A nevezéseket már korábban le kellett adni, és akkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy elindulok. Illetve nem tudhattuk, hogy ha rajthoz is állok, fizikálisan milyen formában leszek.

- Utólag viszont már elmondhatjuk, hogy ha mégis az Alba Volán A csapatába kerül, akkor az minden bizonnyal nem ezüst-, hanem aranyérmes lesz, és nem a Honvéd győz.
- Nem ezen múlt, hogy nem nyertünk. Sajnos Gyenesei Leilának a lovaglásban elszakadt a szára, ha ez nem történik meg, akkor a lányok szerintem nélkülem is megszerezték volna az aranyat.

- Tudja már, hogyan áll össze az idei versenyszezonja a május végi, június eleji budapesti vb-ig?
- Egy hónap múlva a millfieldi Világkupán indulok, két hétre rá Madridban, újabb két hét múlva pedig a francia nyílt bajnokságon, Párizsban. S ha úgy látjuk, hogy a vb előtt szükségem lenne még egy versenyre, akkor a csehországi Világkupára is elutazom.

- Az esztendő fő versenye a pekingi olimpia, de feltehetően a hazai rendezésű világbajnokságon is szeretne nagyot alakítani. Lehet egy évben kétszer is csúcsformát időzíteni?
- Megpróbálom. Az öttusában általában nem gondolkodunk előre helyezésekben, mert az eredménynek rengeteg összetevője van, ám annyit mondhatok, hogy a vb-n is szeretnék nagyon jól szerepelni. Olyan eredményt elérni, hogy minél nagyobb önbizalommal utazhassak az olimpiára. Az mindenesetre nem rossz előjel számomra, hogy a hazai versenyek nekem még mindig jól sikerültek, hiszen 1999-ben megnyertem a margitszigeti vb-t, 2000-ben a fehérvári Eb-t, két éve a budakalászi Eb-t is, és emellett Székesfehérváron két Világkupa-versenyen is aranyérmes lettem...

Forrás: [origo]

- Másik athéni olimpiai bajnokunk, a sportlövő Igaly Diána nyilatkozta a napokban, hogy ha Pekingben bekerülne az első hatba, már elégedett lenne. Ön hol húzza meg ezt a mércét?
- Az biztos, hogy nálunk is rettenetesen erős a mezőny, legalább tizenöten vagyunk, akik győzhetünk. Az, hogy ki nyer majd, egyelőre hatalmas kérdőjel. Nagyon sok függ attól, hogy aznap ki milyen lábbal kel fel. Remélem, hogy én megint jobb lábbal kelek, és szeretném azt az előnyömet kihasználni, hogy nekem ez már a harmadik olimpián lesz. Ebből a szempontból az egyik legrutinosabb versenyzőnek számítok, és úgy gondolom, hogy ez nagyon nagy előny.