Pálinger szalagszakadást szenvedett

Vágólapra másolva!
Szalagszakadást állapítottak meg Pálinger Katalin jobb bokájában, így a Győr és a válogatott klasszis kézilabdázója egy-két hétig nem játszhat.
Vágólapra másolva!

"Az elülső szalag szakadt el, és nem kell műteni. Az első napokban jegelem, majd utána meglátjuk, milyen tempóban gyógyul. Mindent megteszek, hogy mielőbb a csapat rendelkezésére álljak" - mondta az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kapus, aki a Nürnberg elleni, szombati középdöntős Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, amikor az egyik védés során rálépett a labdára.

A 29 éves játékos - akit posztján a világ egyik legjobbjának tartanak - így nem szerepelhet szerdán, a Ferencváros elleni bajnoki rangadón, és vasárnap, az orosz Toljatti elleni BL-meccsen sem.

Az idényben mind a 30 tétmérkőzését megnyerő Győr jelenleg az NB I-ben és a BL-ben is olyan pontelőnnyel vezet, hogy nem forog veszélyben az első helye.

A válogatott szempontjából sem mellékes Pálinger sérülése. A nemzeti csapat március 28. és 30. között Nimes-ben olimpiai selejtezőt játszik, ahol találkozik a házigazda francia, valamint a kongói és a japán együttessel. A kvartettből az első két helyezett jut ki a pekingi játékokra.

"Addig biztosan rendbe jövök, nem lesz gond. Én már most hétvégén is szeretnék játszani, nehogy kiessek a formából" - tette hozzá Pálinger.