Nagy Orsolya kivívta az olimpiai részvételt

Vágólapra másolva!
Nagy Orsolya a 19. helyen végzett a női kardozók algériai Grand Prix-viadalán, de mivel már korábban kedvező pozíciót vívott ki magának, a kvalifikációs sorozat utolsó versenye után olimpiai indulónak tekinthető.
Vágólapra másolva!

"Gyakorlatilag nem változott semmi a két héttel ezelőtti állapothoz képest, ami az én helyzetemet illeti. Mindenképpen ott leszek az olimpián, csak az a kérdés, hogy hányadik helyen jutok ki" - mondta Nagy.

Algírban szombaton csapatversenyt rendeznek, de azon a kvótaszerzési esélyüket már korábban elvesztő magyarok nem indulnak. Ebben a szakágban lesz csapatviadal az olimpián, nyolc válogatott három-három fővel indulhat, s a nemzeti együttesek tagjai egyéniben is pástra léphetnek.

Ennek nyomán az érintett országok valamennyi képviselőjét kihúzzák az egyéni világranglistáról, s az új sorrend alapján további vívók csatlakoznak majd a mezőnyhöz. Ebben a rangsorban második vagy harmadik Nagy Orsolya, aki Algírban - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - a 64-es táblán előbb megverte a tunéziai Azza Besbest, majd 15-9-re kikapott a kanadai Olga Ovtchinnikovától.

A mezőny másik magyar tagja, Sznopek Gabriella 36. lett, miután a nyitófordulóban 15-9-es vereséget szenvedett a dél-koreai An Mi Aétől.