Vágólapra másolva!
Hivatalosan is tiltakozást nyújtott be a Román Kézilabda Szövetség a nemzetközi szövetség felé, amiért átszervezték az olimpiai selejtezők csoportbeosztását. Keleti szomszédunk nem örül a procedúrának, Cristian Gatu elnök szerint hülyének nézik a selejtező résztvevőit.
Vágólapra másolva!

A Gazeta Sporturilor és a Pro Sport egyaránt foglalkozott a nemzetközi Sportdöntőbíróság által meghozott határozattal, amely értelmében a nőknél Kazahsztán jutott egyenes ágon az olimpiára, Korea pedig selejtezőre kényszerült, így a román kvalifikációs csoport összetétele teljesen felborult.

Eredendően ugyanis Lengyelország, Horvátország és Elefántcsontpart utazott volna Bukarestbe, az új helyzet szerint azonban csak a lengyelek maradtak a régi ellenfelek közül. Az afrikai együttest Japán, a horvátokat pedig az a magyar válogatott "váltotta", amely eredendően Franciaországba készült.

"Kinyomtattuk a programot, elküldtük a meghívókat, ezek után ezt tették velünk. Ami történt, szégyenteljes, nem normális. Az IHF-nél meg kell érteni, hogy nem vagyunk hülyék, nem fogadhatunk el mindig mindent" - dühöngött Cristian Gatu, a román szövetség (FRH) elnöke.

"Szegény horvátok, akiknek végül nem kell Bukarestbe utazniuk, tízezer eurós előleget fizettek ki a szállásra, nem beszélve ellenfeleink repülőjegy-foglalásairól."

Gatu elmondta, néhány napja az elefántcsontparti vezetők örömmel hívták, hogy sikerült nagy nehézségek árán elintézni a beutazáshoz szükséges vízumot, amely ezáltal feleslegessé vált. "Még jó, hogy a japánoknak erre nem volt szükség" - dohogott a sportvezető.

Gatu kifejtette, az új helyzet révén szeretnék elérni, hogy Románia ne 29-én, hanem 30-án játsszon Magyarország ellen.

Nem volt boldog a változás miatt Gheorghe Tadici sem, a románok szövetségi kapitánya szerint csoportjuk sokkal nehezebb lett. "Utáljuk a japánok játékstílusát, míg a horvátok ereje össze sem hasonlítható a magyarokéval" - mondta a szakvezető, hozzátéve, Görbiczék érkezésének az a nagy előnye, hogy így szurkolók is várhatók, s minden bizonnyal sikerül megtölteni az 5000 férőhelyes sportcsarnokot.

Tóth Tímea blogjában dühöng
Internetes naplóírásba kezdett Tóth Tímea, a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapatának klasszisa. A válogatott átlövő blogjában úgy fogalmazott, érthetetlenül áll a döntés előtt. "Felháborított minket, hogy a felkészülés közben változtatják meg a programot. Nem mindegy, hogy Nimesbe utazunk vagy Bukarestbe. Az se mindegy, hogy kik ellen játszunk. Nem lett volna könnyű az előző csoportbeosztás sem, de ez még nehezebb."