Darmos József bokszdiadala Athénban

Vágólapra másolva!
Darmos József győzelemmel kezdte szereplését az athéni olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, és bejutott a 91 kg-osok nyolcaddöntőjébe.
Vágólapra másolva!

A Vasas nehézsúlyúja, aki a nap egyetlen magyar szereplője volt, óvatosan kezdte az angol Daniel Price elleni összecsapását, közel fél percet kellett várni mire elengedte első ütését, ennek megfelelően 2-1-es hátránnyal zárta a két percet. A második periódust egy szép Darmos-balhorog vezette fel, a folytatásban azonban továbbra is kevés ütés jellemezte a találkozót, a pontosabb Darmosnak mégis sikerült fordítania (5-4).

A harmadik két perc felemásra sikeredett, az első felében a magyar öklöző volt jobb, tiszta találatai után már három ponttal is vezetett, a szakasz hajrájában azonban a nála közel tíz centivel magasabb angol dominált, s a gongszóra ismét csak egy pont volt Darmos előnye (7-6).

Az utolsó menetben aztán az angol ment előre, de sikerült többször jól megelőzni, így a finisre Darmos három ponttal vezetett, ezért az utolsó percben már csak arra törekedett, hogy Price rohamait megtörje és ütőtávon belül maradjon. Ez sikerült, így a győzelem sem maradt el.

A keddi nyolcaddöntőkben hat magyar lép szorítóba: Darmos a svéd Babacar Kamarával, Oltványi Dávid (54) az olasz Vittorio Parrinellóval, Mihály János (57) a cseh Antonin Lazokkal, Bacskai Balázs (69) a francia Jaoid Chignerrel, Szili István (75) a hazai Georgosz Gacisszal, míg Kurtucz Csaba (plusz 91) a szintén cseh Vladimir Prusával mérkőzik.

A csapat hetedik tagja, Bedák Pál (48) szerdán kezd a fehérorosz Anton Bekis elleni negyeddöntőben.