Tőzsér lecsúszott a kvótáról

Vágólapra másolva!
Tőzsér Sándor két menetben kikapott az örmény Szuren Markoszjantól a svájci Martignyban zajló szabadfogású birkózó olimpiai selejtezőversenyen, így nem jutott kvótához.
Vágólapra másolva!

A viadal honlapja szerint a 66 kg-os súlycsoportban érdekelt magyar versenyző az első két percet 2-0-ra, míg a másodikat 5-1-re veszítette el. Tőzsér a főtáblán első mérkőzésén nyert, majd kikapott a később döntőbe jutott bolgár Szerfin Barzakovtól, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmet. Ott első két meccsét simán hozta, majd a bronzmeccsen olimpiai kvótáért birkózhatott, de végül alulmaradt. A vasárnapig tartó versenyen súlycsoportonként négy-négy ötkarikás helyet osztanak ki.

Pénteken csak Tőzsér volt érdekelt a magyarok közül. Szombaton mindhárom súlycsoportban lesz magyar érdekelt: a 60 kilós Wöller Gergő a brit Viorel Etko ellen kezd, a 84 kilós Ritter Árpád a macedón Dejan Bogdanovval, a két évvel ezelőtti junior Eb bronzérmesével találkozik elsőként, míg a 96 kilós Ligeti Dániel azzal a román Mihai Stroiával kezd, akit az Eb-n két menetben legyőzött.