Sérülés miatt nem sikerült a kvótaszerzés Szabadosnak

Vágólapra másolva!
Nem sikerült kvótát szereznie a pekingi olimpiára a tőröző Szabados Gábornak.
Vágólapra másolva!

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az európai selejtező zónaversenyen, Lisszabonban a magyar tőröző egy asszót megnyert, majd a negyeddöntőben kikapott, utóbbi mérkőzésén azonban már sérülés hátráltatta.

Szabados a 16-os táblán 15-13-ra múlt felül egy moldovai vívót, majd egy angol tőrözővel találkozott, akivel 2-6-os állásnál olyan szerencsétlenül ütközött, hogy megfájdult a bokája. Ennek ellenére visszament a pástra, 11-11-nél még kiegyenlített, de feldagadt bokájával a folytatásban már nem tudta tartani a lépést (11-15).

Az ötkarikás indulás kiharcolásáért az első három között kellett volna végezni. A viadalon csak olyan európai nemzetek egy-egy képviselője vehetett részt, melyek a szakágban még egyetlen ötkarikás részvételi joggal sem rendelkeztek.

A magyar vívók számára ezzel a versennyel ért véget a selejtezős időszak: a férfi párbajtőr-, a női tőr- és a férfi kardcsapat, valamint a párbajtőröző Szász Emese és Mincza-Nébald Ildikó, továbbá a kardozó Nagy Orsolya harcolta ki a pekingi részvétel jogát.

A három válogatott kvalifikációja azt jelenti, hogy az adott szakág egyéni versenyében is indulhat majd automatikusan három vívó. A csapatküzdelmekben háromfős együttesek szerepelhetnek, és lesz egy-egy tartalék is, aki azonban az esetleges becseréléséig turistának tekintendő. Az utazókról később születik döntés.