Zwickl is hibátlan a pingpongozók olimpiai selejtezőjén

Vágólapra másolva!
Az asztaliteniszezők budapesti olimpiai világselejtezőn a pénteki programban versenyzőink közül csak Zwickl Dániel volt érdekelt, aki 4-0-ra verte dél-afrikai ellenfelét, így Pázsy Ferenc és Jakab János után ő is csoportelsőként jutott tovább.
Vágólapra másolva!

A Körcsarnokban zajló világselejtezőn Zwickl Dániel négyes csoportba került, így a csütörtöki két mérkőzése után péntekre is jutott neki egy, amit a kvartettje leggyengébbje, a világranglista 817. helyén szerénykedő dél-afrikai Cogill ellen kellett lejátszania. A BVSC versenyzője, aki a rangsorban a 134., a várakozásoknak megfelelően simán, 4-0-ra nyert, s így most már hivatalos lett, hogy Pázsy Ferenc és Jakab János után ő is csoportelsőként jutott tovább.

Pázsynak és Jakabnak pénteken nem kellett játszania, de Zwickl egyáltalán nem bánta, hogy neki erre a napra is jutott egy ellenfél. "Igaz ugyan, hogy ebben a teremben sokat edzünk, de most más a padló, újak az asztalok és a labdák, és ezekhez azért hozzá kell szokni. A labdákkal akadt is némi gondom, mert az elején újakkal játszottunk, és ezek nem úgy pattannak, ahogy megszoktuk. Hibáztam, mert negyedórával a kezdés előtt nem mentem oda a labdaválogatáshoz, és a mérkőzésvezető teljesen újakat adott. Ebből is tanultam, legközelebb biztosan megyek megfelelőt választani... Délután pedig jövök vissza edzeni, és a többiekkel igyekszünk mindent megtenni, hogy minél több olimpiai kvótát szerezzünk" - fogalmazott a találkozó után Zwickl Dániel.

Harczi Zsolt, a férfiak szövetségi kapitánya pedig annak tükrében vonhatta meg a verseny első szakaszának tanúságait, hogy mindhárom indulónk csoportelsőként jutott a legjobb negyven közé, és eddig mind a hét mérkőzésünket megnyertük: "Igazából az elvárás természetesen mindig az, hogy ne veszítsünk meccset, de azért ezt botorság kijelenteni. Az eddigi történések mindenesetre azt mutatják, hogy a fiúk felnőttek a feladathoz, és eddig teljesítették azt, amit maguk elé állítottak, és amit én is elvárok tőlük. Innentől kezdve viszont egy-két bravúr, azaz egészen pontosan mindenkitől kettő kellene ahhoz, hogy reális esélyeink legyenek a kvótaszerzésre. Bízunk benne, hogy szombaton, amikor a verseny az egyenes kieséses rendszerű lebonyolításban folytatódik tovább, sokan kilátogatnak a Körcsarnokba, és megtelnek a lelátók. Holnaptól minden poénért meg kell küzdenünk, így nagy szükség lesz a biztatásra."

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, 14. csoport:
Zwickl Dániel - Cogill (dél-afrikai) 4-0 (8, 4, 1, 4)