Gay nagyot futott ijedtében

Vágólapra másolva!
Tyson Gay, a 100 és a 200 méteres síkfutás világbajnoka 9.77 mp-es kiváló idővel nyerte negyeddöntős futamát az amerikai atlétikai bajnokságon, egyben olimpiai válogatón.
Vágólapra másolva!

Az amerikai rekordot jelentő remek futáshoz az az ijedtség is kellett, ami az első fordulóban érte, amikor is - saját elmondása szerint - eltévesztette a célvonalat, és majdnem kiesett.

"Az első futás után megijedtem. Majdnem elsírtam magam, mert azt hittem, nem is jutottam tovább. Ideges voltam, ezért aztán a negyeddöntőben mindent beleadtam, csak a legutolsó métereken engedtem ki egy kicsit" - összegezte a történteket Gay, aki elsőre 10.14-gyel ért célba.

Gaynél csak két jamaicai, a 9.72-vel világcsúcstartó Usain Bolt és a rekord korábbi birtokosa (9.74), Asafa Powell futott gyorsabban ezen a távon.

Gay 9.77-e minden idők negyedik legjobbja. A pazar negyeddöntős produkció ugyanakkor nem jelent számára automatikus pekingi indulást, ehhez ugyanis az első három között kell végezni a döntőben.

Női 100-on a jamaicai bajnoksághoz hasonló nagy verseny zajlott. Az elsősorban 200-on esélyes Allyson Felix, aki azonban a rövidebbik távon is igen meggyőző volt idén, 10.96-tal csak ötödik lett, így ebben a számban nem indulhat az olimpián.

Ott lehet viszont a pekingi 100-as versenyben Muna Lee (10.85), Torri Edwards (10.90) és Lauryn Williams (10.90). Marshevet Hooker, aki komoly hátszéllel 10.76-ot futott az első napon, végül a negyedik helyen végzett.

Remek eredmények születtek férfi súlylökésben is: győzött a világbajnok Reese Hoffa (22,10 m), második lett Christian Cantwell (21,71), s harmadikként zárt Adam Nelson (20,89).