Sztárparádé a triatlonosok olimpiai főpróbáján

Vágólapra másolva!
Az idén tizedik jubileumát ünneplő tiszaújvárosi TVK Triatlon Nagyhét elnevezésű rendezvénysorozat július 5-13-a között remek mozgási, szurkolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál a hazai és külföldi érdeklődők számára. A program csúcspontját jelentő 12. TVK BG Triatlon Világkupán ezúttal is sztárparádé lesz. Az újdonsült világbajnok spanyol Javier Gomez és az ötkarikás játékokon az aranyért vívott harcban egyik, ha nem a legnagyobb riválisaként jegyzett korábbi U23-as világbajnok ausztrál Brad Kahlefeldt csatája igazi sportcsemegét ígér.
Vágólapra másolva!

"Nagyon nagy büszkeséget jelent a tiszaújvárosiak és valamennyi rendező számára, hogy a pekingi olimpia miatt a megszokottól néhány héttel korábban, július közepén egy tucatra emelkedhet a helyi világkupák száma" - hangsúlyozta Koscsó Lajos, a szervezőbizottság elnöke, Tiszaújváros polgármestere.

"A tucat persze nem azt jelenti, hogy a mi versenyünk egy a sok közül. Olyannyira nem, hogy az elmúlt évek magas színvonalú munkájának betudhatóan már nagyon régen a sorozat egyik legjobb világkupájaként könyvelik el a miénket. Ez természetesen kötelez bennünket arra, hogy a sportág elitjének 12. Tisza-parti randevúja és az azt megelőző, az egész várost "felpezsdítő" 10. TVK Triatlon Nagyhét hasonló színvonalú legyen, mint az előzőek. Rajtunk ezúttal sem fog múlni! Mindenkit szeretettel várunk Tiszaújvárosba."

"A hazai és a tiszaújvárosi triatlon sportot, beleértve a Magyar Triatlon Szövetséget, a TVK-Mali Triatlon Klubot, a helyi rendezvényeket - így a Nagyhetet is - hosszú évek, szinte a kezdetek óta kiemelten, illetve névadóként támogatja a TVK, amely a MOL-csoport tagja" - fogalmazott Pálffy Gábor, a cég kommunikációs igazgatója.

"A tiszaújvárosi triatlon, ezen belül a világkupa sikere döntőnek bizonyult abban, hogy Budapest elnyerte a 2010-es világbajnokság rendezési jogát, melyhez így mi is hozzájárultunk. Ismerve a TVK Triatlon Nagyhét szervezői csapatának igényességét, a budapesti vb-n is odafigyelnek majd a legapróbb részletekre. Teszik ezt azért is, mert a magyarok, így a tiszaújvárosiak egyaránt elkötelezettek a minőség iránt, csakúgy, mint a TVK és a MOL-csoport. Ezt a közös értékként jegyzett minőséget tapasztalhatják meg mindazok, akik résztvevőként, nézőként ellátogatnak hozzánk!

Forrás: [origo]

A Nagyhét azért is fontos nekünk, mert a mindennapi tömegsport versenyek valamennyi korosztály, így munkatársaink és családtagjaik számára is mozgási lehetőséget kínálnak. A junior Európa-kupa, valamint a világkupa résztvevői kiváló példát szolgáltatnak a helyi fiatalok, az utánpótlás képviselői számára, hogy érdemes rendszeresen sportolni."