Görbicz szombaton útra kelhet Pekingbe

Vágólapra másolva!
Görbicz Anita szombaton útra kelhet a magyar női kézilabda-válogatottal Pekingbe és egy hét múlva már zárt cipőt is húzhat a megégett jobb lábfejére - közölte Balogh Péter csapatorvos.
Vágólapra másolva!

A hétfőn háztartási baleset közben a jobb lábfején másod- és kisrészt harmadfokú égési sérüléseket szenvedett irányító pénteken járt kontrollon a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

Ezt követően Balogh Péter, a válogatott csapatorvosa elmondta: Görbicz állapota tovább javult, így szombaton elutazhat csapattársaival Pekingbe, az olimpia színhelyére. A kézilabda-válogatott erőssége várhatóan egy hét múlva, augusztus 8-án húzhat zárt cipőt a lábfejére, addig kímélnie kell magát és csak olyan foglalkozásokon vehet részt, amelyeken nem terheli a sérült lábát.

Játékára valószínűleg már az olimpia csoportmérkőzésein sor kerülhet, de sok függ attól, hogy a sebei milyen gyorsan gyógyulnak.

Balogh Péter csapatorvos nem utazik Kínába, ezért minden olyan információt és a kezeléshez szükséges speciális kötszert átadott Mezei Csaba gyúrónak, amely az irányító további folyamatos gyógyulásához szükséges.