Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) kétéves eltiltással sújtotta Jessica Hardy úszóklasszist, aki így nem indulhat a pekingi olimpián.
Vágólapra másolva!

A 21 éves kiválóság július 4-én, hazájának Omahában rendezett ötkarikás válógatóversenyén bukott le klenbuterollal. A 100 mell volt világcsúcstartóját a favoritok között tartották nyilván az olimpián.

***

Bejelentette visszavonulását az a két román atléta, akiket doppinggyanú miatt kizártak a pekingi olimpiára utazó csapatból.

A női 1500 m-en nevezett Elena Antoci és Cristina Vasiloiu vérében a megengedettnél magasabb oxigénszintet mutatott ki egy közelmúltbeli vizsgálat, az ország szövetsége pedig egyelőre a B próba eredményére vár, hogy meghozhassa ítéletét.

"Azért szántuk rá magunkat erre a döntésre, mert a pályafutásunk és a magánéletünk is ellehetetlenült a médiában zajló botrány miatt. Összezavarodtunk, mivel senki sem tájékoztatott bennünket hivatalosan az ügyről" - írták nyílt levelükben az érintettek.

Júliusban az 1500 m idei legjobbját futó Liliana Popescut is eltávolították a román ötkarikás küldöttségből, ugyancsak doppinggyanú miatt.