Módos kihagyja az olimpiát

Vágólapra másolva!
Az idei kötöttfogású birkózó Eb-n harmadik helyen végzett Módos Péter személyében éremesélyes versenyző esett ki olimpiai csapatunkból. A Sportkórház főigazgató-főorvosa, dr. Berkes István - aki korábban hosszú éveken át volt a birkózóválogatott orvosa - szerdán hivatalos levélben tudatta a hazai szövetséggel, hogy az 55 kg-os súlycsoport magyar olimpiai szereplője, Módos Péter az egészségi állapota miatt nemcsak nem birkózhat Pekingben, hanem a kiutaztatása sem javasolt.
Vágólapra másolva!

"A versenyző bal vállízületében - két héttel ezelőtt - gennyes gyulladás keletkezett. Felvételre került a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központjának általános traumatológiai osztályára. Korszerű diagnosztikai vizsgálatok után, korrekt diagnózis alapján a lehetséges optimális kezelést megkapta. Ennek eredményeképpen néhány nap alatt láztalanná vált, általános tünetei megszűntek.

Rehabilitációja jelenleg az OSEI Rehabilitációs fekvőbeteg részlegén történik, itt szintén megkapja a szükséges és lehetséges kezeléseket. Jelenleg azonban még jelentős mozgáskorlátozottság, fájdalom mutatkozik a bal vállában, ennek javulása további hosszabb időtartamot vesz igénybe. Mindezek alapján nem lehetséges, illetőleg nem javasolt az olimpia versenyeire történő elutazása sem" - szól Berkes doktor levele.

Az idei felnőtt Eb-n bronzérmes. és kétszeres junior Európa-bajnok birkózó a Mr. Tus-sportiskola 21 éves neveltje, aki második, újvidéki kvalifikációs viadalon zseniális birkózással szerezte meg az olimpiai kvótát. Onnan súlycsoportonként már csak hárman juthattak tovább, így a harmadik hely megszerzése után úgynevezett kvótamérkőzést kellett vívnia a másik ág bronzérmesével, Maszatosi Tojotával. A japán volt az olimpiai bajnok Majoros István legnehezebb ellenfele Athénban, akit Módos a döntő menetben a kimerültségbe hajszolt.

Miután az ifjú tehetséget vírusfertőzés érte, és bizonytalanná vált az olimpiai szereplése, a magyar és a nemzetközi szövetség közösen vállalta annak a költségét, hogy legalább jelen lehessen az olimpián. A szerdai orvosi vélemény azonban ezt sem támogatja.