Olimpia helyett BL-selejtező jut Messinek

Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében a kluboknak nem kötelező elengedniük 23 éven aluli labdarúgóikat sem a pekingi olimpiára. Joseph Blatter FIFA-elnök meglepett, csalódott, de elfogadja a döntést.
Vágólapra másolva!

A Werder Bremen, a Schalke 04 és az FC Barcelona a múlt héten fordult a CAS-hoz annak nyomán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) állásfoglalása alapján valamennyi klub köteles elengedni a válogatottakhoz meghívott 23 éven aluli játékosát.

A három egyesület azért nem kívánja elengedni a brazil Diegót és Rafinhát, valamint az argentin Lionel Messit, mert az ötkarikás játékok ideje alatt Bajnokok Ligája-selejtező (Barcelona és Schalke 04), illetve bajnoki (Werder Bremen és Schalke 04) mérkőzés vár a csapatra.

Joseph Blatter FIFA-elnök meglepődött a szerdai határozaton: "A FIFA meglepetten fogadta a döntést, és csalódott, ám elfogadja a CAS ítéletét. Mindazonáltal ezúton megkérjük a klubokat, hogy engedjék el játékosaikat Pekingbe, hiszen ez remek példája lenne a szolidaritásnak, összhangban az olimpiai eszmével."

"Ez a döntés nem azt jelenti, hogy ezek a futballisták semmiképpen nem szerepelhetnek Pekingben. De az olimpiai torna nincs benne a FIFA versenynaptárában, így nincs olyan indok, ami miatt a nemzetközi szervezet kötelezhetné a klubokat a játékosok elengedésére" - indokolta a döntést Matthieu Reeb, a CAS főtitkára.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Sergio Batista hangsúlyozta: Messi mindenképpen játszani akar Pekingben: "Messi a kezdetektől benne lesz a keretben és biztos vagyok, hogy végig itt lesz velünk a csapatban."

Az egyelőre nem dőlt el, hogy a klubok élnek-e jogaikkal, és visszahívják-e a labdarúgókat.