Hamm mégsem indul az olimpián

Vágólapra másolva!
Mégsem indul az olimpián Morgan Hamm, az amerikai tornászcsapat tagja, mert nem jött rendbe bal bokájának sérülése.
Vágólapra másolva!

Alig egy héttel korábban jelentették be Lausanne-ban, hogy a 25 éves, 2004-ben csapatban ezüstérmes versenyző indulhat az olimpián, annak ellenére, hogy a májusi válogatón elvégzett doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Hamm úgy adatott be magának egy gyulladáscsökkentő injekciót, hogy előzetesen nem tájékoztatta az amerikai doppingellenes ügynökséget (USADA).

A szer szerepel a nemzetközi tiltólistán, de ha időben bejelentik használatát, indokolt esetben alkalmazható. A tornászt végül figyelmeztetésben részesítette az USADA, a nemzetközi szövetség (FIG) pedig elfogadta az ítéletet és hozzájárult Hamm pekingi részvételéhez.

"Az elmúlt egy évben a bokámmal bajlódtam, és itt Pekingben csak rosszabbodott a helyzet" - mondta csütörtökön Morgan Hamm, aki szerint nemcsak a csapatot nem tudná ilyen állapotban megfelelően segíteni, hanem még a saját egészségét is kockáztatná.

Morgan Hamm visszalépésével már a Hamm-ikrek egyike sem lesz ott a pekingi versenyeken. Fivére, Paul, Athén összetett aranyérmese kézsérülése miatt lépett vissza. Paul és Morgan Hamm voltak 2000-ben Sydney-ben az első tornász ikerpár, akik ugyanazon az olimpián vettek részt.