Sidi ezúttal döntőbe lőné magát

Vágólapra másolva!
A sportlövő Sidi Péter Pekingben mindenképpen szeretne bekerülni a döntőbe, két eddigi olimpiai szereplése alkalmával ugyanis ez nem sikerült neki. Mostanáig az Athénban elért légpuskás 12. hely a legjobb ötkarikás eredménye, csütörtökön délelőtt is erre a számra edzett a Lőcsarnokban.
Vágólapra másolva!

"Amióta megérkeztünk, minden alkalmat megragadok az edzésre, általában kilenctől délután háromig itt vagyok. Bár megy a légkondi, nagyon párás a levegő, úgyhogy a gyakorlások végére alaposan megizzadok. Most hatvanat lőttem, sajnos két kilences is becsúszott, a kilenceseket nem szeretem" - mondta mosolyogva a komáromiak kétszeres Európa-bajnoka, aki három számban is lőállásba lép a kínai fővárosban: először hétfőn légpuskában, majd augusztus 15-én a kisöbű sportpuska fekvő számban, két nappal később pedig összetettben próbál szerencsét.

"Sokan mondják, hogy a fekvő a leggyengébb számom, de én nem így érzem. Tény, hogy ebben a számban kell a legtöbb szerencse, összetettben pedig a tapasztalat a legfontosabb, úgy érzem, nekem ez már megvan. Légpuskában pedig az a helyzet, hogy nagyon sokan, körülbelül 15-en tudják ugyanazt az eredményt, így mindig éppen a pillanatnyi forma dönt. Remélem, hétfőn én is ott leszek a legjobbak között" - latolgatta az esélyeket Sidi.

Kissné Oroszi Edit szövetségi kapitány elmondta: az átállással nem volt gondja szombaton érkezett versenyzőinek, bár kedden és szerdán tapasztalt némi fáradságot rajtuk.

"Szerencsére az olimpiai faluban nyugodtan tudunk pihenni, ez a legfontosabb. Bár az új-zélandi küldöttség minden reggel hangos csatakiáltásokkal indítja a napot, ez is inkább szórakoztató, mintsem zavaró. A szobáink nagyon jók, az ételek között is megtaláljuk a kedvünkre valót, úgyhogy nyugodtan mondhatom: minden rendben és már nagyon várjuk a versenyek kezdetét" - fogalmazott a szakvezető.

A puskások és pisztolyosok közül elsőként Tóth Anita szerepel majd Pekingben, ő mindjárt a nyitó versenynapon lőállásba lép a női légpuskások között, Csonka Zsófia vasárnap mutatkozik be az olimpián légpisztolyban, majd hétfőn következik Sidi.