Kuttor indulhat triatlonban

Vágólapra másolva!
Kuttor Csaba szinte biztosan indulhat a férfiak triatlonversenyében a pekingi olimpián, ezzel Hódi Anikó BMX-es után újabb versenyzővel bővült a magyar ötkarikás csapat.
Vágólapra másolva!

A miskolci sportember harmadik számú tartalék volt, s mostanáig ketten mondták le az indulást, majd szombaton a dél-afrikai Henrik de Villiers betegség miatt szintén kiesett az 55 fős mezőnyből. Czencz Péter, a honi triatlon szövetség főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ezt vasárnap írásban is jelezték az illetékeseknek, így tulajdonképpen minden akadály elhárult Kuttor indulása előtt.

"Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy a mostani olimpiával kapcsolatban ilyen hatalmas meglepetésben lesz részem" - fogalmazott Kuttor Csaba. "Szombaton versenyeztem, vasárnap, hétfőn és kedden még a tréning kap főszerepet. Szerdán indulunk, Ferihegyről ekkor startol egy hivatalos repülőgép Pekingbe, melyen a magyar küldöttség utolsó csoportja utazik".

Kuttor jól ismeri az olimpiai pályát, már a 2006-os pekingi Világkupán is járt, akkor 22. lett. Ezen tapasztalatok alapján az úszás befejeztével nagyon elől szeretne kijönni a vízből, mert csak így lehet elcsípni az első kerékpáros bolyt. Hozzátette: az első, megközelítőleg egykilométeres emelkedőn nem szabad leszakadnia, ha ez sikerül, már ott ragadhat az első csoportban.

"Az idei kanadai világbajnokságon 38. lettem, de mivel a pekingi nem egyezik meg a vb mezőnyével, reálisan az első 30 között végezhetek az olimpián. Nem vagyok már mai gyerek, éppen a férfi verseny napján lépek a krisztusi korba, vagyis akkor ünneplem 33. születésnapomat, így tehát többszörösen is meg kell becsülnöm ezt a lehetőséget" - árulta célkitűzését Kuttor.

A férfiak triatlonversenyére augusztus 19-én kerül sor.