Ungvári ipponnal verte grúz riválisát

Vágólapra másolva!
Fantasztikus diadallal folytatta szereplését Ungvári Miklós a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A kecskemétiek kétszeres világbajnoki bronzérmese a hazai közönség előtt szereplő Vu Ritubilige legyőzése után, a 32 között a kategória egyik ászával, Zaza Kedelasvilivel találkozott. Az elmúlt három Európa-bajnokságon diadalmaskodó grúzzal bőven akadt elszámolnivalója, az áprilisi Eb-döntőben például tőle kapott ki ipponnal Lisszabonban.
Vágólapra másolva!

A szakállas ellenfél két perc elteltével kokát kapott a magyar felborításáért, aki azonban egy intés révén, 40 másodperccel a vége előtt kiegyenlített. Kedelasvili egyre fáradtabban mozgott, szerelésigazítással húzta az időt, az öt perc végén pedig jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

Ez - a magyar nézők ütemes "Ungi! Ungi!" buzdítása közepette - csupán 47 másodpercig tartott, amikor a ceglédi születésű kiválóság egy kis belső combdobásért kapott ipponnal véget vetett a küzdelemnek.

"Ma nekem kedveztek az égiek, mert bár az orrom-szám vérzik, mégiscsak én nyertem. Toncs Péter edzővel azt beszéltük meg, hogy bármi belefér az első négy percben, de a végén le kell darálnom őt. Kicsit késve ugyan, de sikerült"- nyilatkozta Ungvári, aki harmadik mérkőzésén az Eb-bronzérmes orosz Amil Gadanovval találkozik.