Baczkó győzelemmel kezdett a vigaszágon

Vágólapra másolva!
Baczkó Bernadett versenyben maradt pekingben az 57 kg-osok között, a cselgáncstornán ipponnal verte a tunéziai Neszria Dzselasszit.
Vágólapra másolva!

Baczkó Bernadett némi meglepetésre már első találkozóján vereséget szenvedett Pekli Máriától, mivel azonban az ausztrál-magyar a folytatásban ipponnal verte a tunéziai Neszria Dzselasszit, a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

Baczkó első ellenfele éppen a tunéziai volt, az első percek eseménytelenül teltek. Láthatóan a magyar volt aktívabb, így nem volt különösebb meglepetés, hogy az afrikai intést kapott.

A folytatásban is Baczkó uralta a mérkőzést, két perccel a vége előtt földre vitte ellenfelét és leszorításban tartotta 25 másodpercig a tatamin. Ez azt jelenti, hogy a magyar ipponnal folytatta szereplését, így továbbra is versenyben van a bronzéremért, hetedik helye pedig már biztos.

"Dühös és ideges voltam a vereségem után, ráadásul a tunéziai lányt csak egy spanyolországi edzőtáborból ismertem. A taktika mindenesetre bevált, felszabadultam, úgyhogy jöhet a francia Barbara Harel. Ő igen kellemetlen ellenfél, jobban örültem volna az általa legyőzött németnek, de egy-két perc elteltével általában elfárad, akkor jövök majd én. Jó előjel, hogy a tavalyi vb-n megvertem őt a négy közé jutásért. Most kicsit kifújom magam, aztán a melegítőteremben az edzőmmel nagyon rá kell pörögnöm a folytatásra" - nyilatkozta az MTI-nek Baczkó, aki helyi idő szerint 18 órakor (közép-európai idő szerint délben) küzd meg Harellel.