Nincs magyar kardvívó a legjobb nyolc között

Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron 15-10-re kikapott az amerikai Keeth Smarttól a férfi kardozók egyéni versenyének  nyolcaddöntőjében a pekingi olimpián.  Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás az első körben búcsúzott.
Vágólapra másolva!

Kiválóan kezdett a Vasas vívója, 3-0-ra elhúzott amerikai ellenfelétől, aki azonban ekkor remek sorozattal 4-6-ra fordított. Innentől felváltva adta egymásnak a tusokat Szilágyi és a világranglistán ötödik ellenfele.

Smart érte előbb a tizes határt, de 8-10 után Szilágyi adott tust, így továbbra is nyíltnak tűnt az asszó. Ekkor azonban az amerikai három találatot vitt be zsinórban, 9-13-nál már reménytelennek tűnt a továbbjutás. Nem is sikerült, Smart 10-15-tel továbbment.

"Nagyon meglepett a hatalmas ugrásaival. Valahogy nem abban az ütemben vívott, ahogy az oroszok, franciák vagy a magyarok szoktak. Öt nap van a csapatversenyig, az amerikaiakkal kezdünk, Smart is vív majd, valamit ki kell találni ellene. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül érmet nyernünk" - összegzett Szilágyi.

Korábban Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás is búcsúzott, így nem jutott magyar a legjobb nyolc közé. Decsit éppen Szilágyi éppen Decsit győzte le, míg Nemcsik a kínai Csou Han-mingtől szenvedett vereséget a 32 között. A viadalt Szilágyi a 15. helyen zárta, Nemcsik Zsolt 18., Decsi Tamás pedig 19. lett.

Forrás: MTI
Még több kép a vívócsarnokból

Szintén az első körben esett ki az egyéniben ötszörös világbajnok, olimpiai aranyérmes orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov, aki a francia Nicolas Lopeztől kapott ki, meglehetősen simán, 15-8-ra.

Férfi kard egyéni, nyolcaddöntő:
Szilágyi Áron - Keeth Smart 10-15