Birkózás: Bácsi Péter ötödik lett

Vágólapra másolva!
Bácsi Péter a bronzmérkőzésen 2-1-re kikapott a francia Christophe Guenot-tól a birkózók 74 kilós súlycsoportjában, így az ötödik helyen zárta az olimpiát.
Vágólapra másolva!

Bácsi Péter a grúz Kvirkeliától elszenvedett vereség után a bronzéremért birkózhatott a 74 kilós súlycsoportban, ellenfele a 66 kilósoknál Lőrincz Tamást búcsúztató, majd egészen a győzelemig menetelő francia Steeve Guenot bátyja, Christophe Guenot volt.

Az első perc az ismerkedés jegyében telt, nem történt esemény a szőnyegen. A sorsolás után a francia kapta a kedvezményt, így Bácsit küldték térdelőhelyzetbe. A magyar birkózó azonnal felállt, másfél perc után 1-0-s előnyre tett szert. Fordult a helyzet, a francia ment térdelőhelyzetbe, Bácsi próbált akciózni, de a francia visszatámadott, mellyel két (a sikeres védekezéssel együtt összesen három) pontot szerzett és megnyerte az első menetet.

A második menet első perce ugyanúgy telt, mint a korábbié, egy percig nem volt esemény, megint sorsolásra került sor. A zsákból a kék golyó került elő, így Bácsi lett a kedvezményezett, a térdelőhelyzetből sikerült is megcsinálnia a pörgetést. Két pontot írtak a neve mellé, majd az utolsó fél percre őt küldték le. A franciát mögékerüléssel gátolta meg az akciózásban, ez egy pontot ért, az eredményes védekezés pedig még egyet.

Forrás: MTI

Nézze meg galériánkat!

A 4-0-ra megnyert menet után jöhetett a döntő felvonás, aktívan kezdett mindkét versenyző. Fogást viszont egyik sem talált a másikon, jöhetett ismét a sorsolás. A kedvezményezett Guenot lett, de Bácsi ismét felpattant és kitolta ellenfelét, melyért egy pont lett a jutalma. De korai volt az öröm, a francia ugyanis bemutatott egy akciót, amiért kicsit meglepő módon rögtön három ponttal jutalmazták. Ez elég is volt számára a győzelemhez, Bácsinak maradt az ötödik hely.

A csalódott Bácsi Péter az összecsapás után elkeseredetten vonult el az újságírók előtt, nem kívánt nyilatkozni, Struhács György szövetségi kapitány azonban értékelte a teljesítményét: "Péter elrontotta a véghajrát, egy megnyert meccset veszített el. Ekkora butaságot ilyen szinten nem lehet elkövetni, a döntő menetben vezetett és ahelyett, hogy megvárta volna a meccs végét, elkezdett menni előre, amire semmi szükség nem volt. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is úgy kapott ki, hogy nyerő pozícióban volt, így bátran kijelenthető, hogy egy biztos érmet engedett ki a kezéből. Nem csodálom, hogy el van keseredve" - mondta az MTI-nek a szakember.

a bronzmérkőzésen:
Guenot (francia) - Bácsi 2-1 (3-1, 0-4, 4-2)