Cselgáncs: Mészáros Anett negyeddöntős

Vágólapra másolva!
Mészáros Anett megnyerte első mérkőzését és bejutott a legjobb nyolc közé a női cselgáncsozók 70 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián. A súlycsoport világbajnoki bronzérmese az Európa-bajnoki 5. orosz Julija Kuzinával találkozott és nyert ellene.
Vágólapra másolva!

Győzelemmel kezdte meg szereplését Mészáros Anett a 70 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A paksiak világbajnoki bronzérmese első mérkőzésén az orosz Julija Kuzinával szállt szembe.

A találkozó elején a 2004-ben Eb-harmadik rivális lépett fel kezdeményezőbben, a bíró hamarosan meg is intette a magyart, aki ezt követően a fenekére huppant egy akció nyomán, így ellenfele már 2 kokával vezetett. Az állás azonban csakhamar megfordult, mivel Kuzinát is kétszer figyelmeztették földre húzásért, így Mészáros neve mellett már jukó szerepelt.

A hajrában Hangyási László tanítványa még 10 másodpercig leszorította az oroszt, de az állás már nem változott, így a magyar dzsúdós került a legjobb nyolc közé.

"Egyelőre nem szeretnék semmit mondani, majd talán a következő meccs után" - nyilatkozta Mészáros, akinek sietsége már csak azért is érthető, mert a következő körben a súlycsoport egyik legnagyobb alakja, az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán Maszae Ueno vár rá.