Hajdu: Ha két hétig játszunk, akkor sem nyerünk

Vágólapra másolva!
Elvesztette veretlenségét az olimpián a nőikézilabda-válogatott, amely az első félidőben még tartotta a lépést a világbajnok oroszokkal, a másodikban azonban elfogyott a lendülete támadásban. Pálinger Katalin úgy véli, a közepes teljesítményt sem érték el a játékosok, Tóth Tímea arról beszélt, hogy bennmaradtak az öltőzőben, míg Hajdu János kapitány szerint nincs baj a csapattal.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban a németek, úgy az oroszok ellen is gyengén kezdte a mérkőzést a nőikézilabda-válogatott. Tóth Tímea az ötödik percben, 0-3-as állásnál szerezte meg az első magyar gólt, onnantól kezdetét vette az üldözőverseny, az oroszok sokáig két-három-négy góllal vezettek, de a 22. percben már egyenlő volt az állás.

A szünetre egygólos orosz előnnyel vonultak a csapatok, és amikor Szűcs Gabriella 16-16-ra alakította az eredményt, azt hihettük, hogy ott folytatják a lányok, ahol az első játékrész végén abbahagyták. Azonban támadásban rengeteget hibáztak a játékosok, és az oroszok fokozatosan elhúztak, Hajdu kapitány a végén már lehetőséget adott a kevesebbet játszóknak, mert látszott, hogy nem lehet megmenteni a meccset, a vége 33-24, oda.

Így sincs veszve semmi, hiszen Dél-Korea ellen győzni kell, akkor megvan a csoport második helye, és várhatóan Franciaország következne a negyeddöntőben. A vegyes zónában azonban még az oroszok elleni meccs volt a téma, elsőként Pálinger Katalint kérdeztük a vereség okairól.

Getty Images

Amíg a kapitány nem ideges, addig nem lehet gond

"Ezen a meccsen mindenkinek 120 százalékot kellett volna nyújtania, hogy legyen esélyünk, de ettől messze elmaradtunk, közepésnél is gyengébbek voltunk. Az orosz a legjobb csapat az olimpián, ellenük sokkal nehezebb úgy visszajönni a meccsbe, ahogy a németek ellen tettük. Egyszer még sikerült, de a második félidőben már nem volt esélyünk. Korea kétarcú csapat, mint mi, láttuk a németek elleni tízgólos győzelemnél, hogy milyen, amikor jó napot fogtak ki, és láttuk azt is, hogy milyenek, amikor nem megy nekik, erre jó példa a brazilok elleni zakójuk. Össze kell szednünk magunkat, mindenkire szükség van, és a szebbik arcunkat kell megmutatni az utolsó csoportmeccsen" - tekintett előre a klasszis kapus.

A négy gólig jutó Tóth Tímea nem volt túl jó bőrben a mérkőzés után, a légkondicionálástól megfázott, és ez elmondása szerint a fizikális állapotát is befolyásolta. "Bennmaradtunk az öltözőben, nem tudtuk folytatni az első félidőt, ami szerintem egész jól sikerült. Bár az igaz, hogy kivett belőlünk az első félidei felzárkózás, én legalábbis fizikálisan fáradtam el, amibe belejátszott a megfázásom is."

Hajdu János úgy érezte, az ilyen hatalmas termetű játékosok ellen, mit amilyenekkel tele van az orosz csapat "kevesek vagyunk védekezésben. 30 percig voltunk erősek, aztán szétesett a játékunk, az átlövők például gólpasszokkal ajándékozták meg az ellenfél szélsőit. Ha két hétig játszunk, akkor sem nyerjük meg ezt a meccset, bár a gólkülönbséget azért túlzónak tartom. Nincs baj, a negyeddöntő már garantált, a helyezésünk a Korea elleni találkozón dől el, de a legfontosabb a keresztbejátszás, kicsit úgy éreztem, a lányok is ezzel foglalkoznak már" - nyilatkozta a kapitány, aki legszívesebben a franciákkal játszana a nyolc között, bár a norvégoktól vagy a románoktól sem ijedne meg, mert egy meccsen őket is el lehet kapni.