Lélektelen játékot és szemét bíráskodást emleget a nőikézi-kapitány

Vágólapra másolva!
Hajdu János szövetségi kapitány nem kímélte a magyar nőikézilabda-válogatottat a Koreától elszenvedett 11 gólos vereséget követően.
Vágólapra másolva!

A magyar nőikézilabda-válogatott már az oroszok ellen is beleszaladt a késbe, a piros-kék-fehérek fölényes diadalt arattak Hajdu János gárdájával szemben. A javításra Korea ellen nyílt esély, győzelem esetén a magyar gárda Kínával csatázhatott volna az elődöntőbe kerülésért. Diadal helyett azonban újabb súlyos, 11 gólos kudarc következett, ráadásul a játékban biztató jelből is kevés volt, rengeteg technikai hibát vétett a csapat.

"Lélektelen játékkal kaptunk ki, le kell ülnöm beszélgetni néhány játékossal, és ha kell, 7-8 emberrel csináljuk végig az olimpiát" - szólt Hajdu János szövetségi kapitány első feldúlt nyilatkozata. "Ha valaki nem tud küzdeni, az nagyon nagy baj. Ma csak közepes teljesítmények akadtak a csapatban, Tóth Tímea betegen szerepelt, szerintem 6-7 gólos különbség lett volna reális, de a bírók is 'szemét' módon fújtak. Mindenkinek össze kell szednie magát a románok ellen."

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Kattintson a galériáért!

Görbicz Anita szerint se elöl, se hátul nem működött a csapat. "Katasztrofálisan támadtunk, ráadásul a védekezés sem volt az igazi. Teljesen mindegy, hogy ki vár ránk kedden, nyernünk kell!" Ferling Bernadett szerint "Kína természetesen jobb lett volna a negyeddöntőben, de nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy bánkódunk a nehezebb ellenfél miatt."

Egy biztos: keddig alaposan fel kell javulnia a magyar válogatott játékának.