Hollandiával elődöntőzik a nőivízilabda-válogatott

Vágólapra másolva!
Egy alaposan megizzasztott ellenféllel találkozik kedden 9.40-kor a magyar nőivízilabda-válogatott a pekingi elődöntőben: a csoportban egyszer már legyőzött Hollandia büntetőkkel verte Olaszországot.
Vágólapra másolva!

Hollandia lesz a magyar nőivízilabda-válogatott ellenfele a pekingi elődöntőben, a németalföldiek a végletekig kiélezett meccsen ejtették ki Olaszországot. A holland együttes végig kézben tartotta a mérkőzést, a vége azonban mégis izgalmas lett, négy másodperccel a lefújás előtt ugyanis ötméterest harcoltak ki az olaszok. A büntetőt Valkai Erzsébet biztos kézzel értékesítette, így jöhetett a hosszabbítás.

Ebben nem bírtak egymással a felek, egyetlen gól sem született, büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa. Az ötmétereseknél a hollandok céloztak jobban, Godova Gábor csapata azonban így egy alaposan megizzasztott gárdával találkozhat az elődöntőben. Az előjelek ettől eltekintve is jók, hiszen a csoportban 11-9-es magyar győzelem született.

A másik párban az ausztrál együttes a vártnál sokkal nehezebben, mindössze egyetlen góllal legyőzte Kína legjobbjait, így azon az ágon Egyesült Államok-Ausztrália összecsapást rendeznek a fináléba kerülésért.

negyeddöntő:
Hollandia - Olaszország 13-11 (2-2, 3-1, 2-3, 1-2 - 0-0, 0-0) - hosszabbítás után, büntetőkkel 5-3
Ausztrália - Kína 12-11 (4-4, 2-2, 4-2, 2-3)

a 7. helyért:
Oroszország - Görögország 12-6 (3-2, 4-1, 3-1, 2-2)