Póta Georgina esélytelen volt a kínai pingpongózó ellen

Vágólapra másolva!
Póta Georgina a legjobb 32 között búcsúzott a pekingi ötkarikás játékok női asztalitenisz viadalán, miután négy játszmában kikapott a négyszeres olimpiai bajnok kínai Vang Nantól.
Vágólapra másolva!

Tóth Krisztina után Póta Georgina, az utolsó, még állva maradt magyar is búcsúzott a további küzdelmektől a pekingi olimpia asztalitenisz-tornáján, miután a 16 közé jutásért rendezett találkozón sima vereséget szenvedett a harmadik helyen kiemelt kínai Vang Nantól.

Női egyes, harmadik forduló (a 16 közé jutásért):
Vang Nan (kínai, 3.) - Póta Georgina 4-0 (6, 7, 6, 2)

A rózsaszín mezben játszó magyar aligha látta hasonló színben a világot, amikor a sorsolás után megtudta, hogy a viadal ezen szakaszában a négyszeres olimpiai bajnok, Sydneyben egyesben és párosban, Athénban párosban, most Pekingben pedig csapatban diadalmaskodó, nem mellesleg 15-szörös világbajnok kínai klasszis vár majd rá.
Balszerencséjével kapcsolatban Póta előzetesen viccesen azt mondta: jobban örült volna egy olyan ellenfélnek, aki ellen pontokat tud nyerni.

A találkozó - ha nem is teljes mértékben, de - igazolta az előzetes várakozásokat, hiszen ugyan az ötkarikás újonc magyar asztaliteniszező nyert összesen 21 labdamenetet, játszmanyerésre egy pillanatig sem volt esélye. A világranglista ötödik helyét elfoglaló, balkezes kínai mindössze 23 perc alatt, könnyedén nyert.

Pótának a másik oldalról villámgyorsan visszapattanó labdák mellett a körülményekkel is meg kellett küzdenie, a közönség ugyanis a labdamenetek között ütemesen buzdította kedvencét és minden, általa megnyert poént hatalmas üdvrivalgással fogadott.