Kammerer két arannyal visszavonult volna

Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, valamint az olimpiai újonc Kucsera Gábor kajakos duótól sokan aranyérmet vártak Pekingben, ám a kettős 1000 méteren mindössze ötödik, míg 500-on negyedik lett, így végül még a dobogóra sem állhatott fel. Kammererék - mint azt az [origo]-nak elmondták - nem voltak elégedetlenek az elért helyezésekkel, mert úgy gondolják: mindent kiadtak magukból.
Vágólapra másolva!

"Ez egy megnyert negyedik hely volt, a tökéletességhez csak egy érem kellett volna - ez van, ezt kell szeretni" - mondta a szombati 500 méteres futam után Kammerer Zoltán.

"A helyezés nem jó, de amit csináltunk, az igen. Kihoztuk a maximumot magunkból, semmit nem tudtunk volna másképp csinálni. Pénteken sem az volt, hogy be vagyunk kakálva, mert félünk a mezőnytől, és elkezdünk menekülni - egyszerűen elkapott minket a hév" - nyilatkozta a 30 esztendős, váci születésű kajakos.

"Számomra januárig most jön egy hosszabb pihenő. Nem szeretnék jövőre versenyt kihagyni, bár nem hiszem, hogy a topon leszek, de 2010-ben szeretnék visszajönni hasonló formában, és újra összeülni Gáborral - ha úgy alakul. A negyedik aranyat jó lett volna megszerezni, hárommal még mindig jónak számítok, még mindig Magyarország legeredményesebb sportolója vagyok három arannyal, szeretném ezt tartani, illetve még egyet most jó lett volna nyerni, de a sors valamiért így akarta. Otthon megfogadtam, ha kettőt nyerek, visszavonulok azonnal, s felkészülök a civil életre" - tette hozzá Kammerer.

A magyar küldöttség gyengébb eredményeiről így beszélt: "Szerintem nálunk is az a helyzet, mint az egész magyar csapatnál, van itt a levegőben valami Kínában, hogy mindenki alulteljesít, és váratlan események fordulnak elő. Egyben biztos vagyok: mindenki felkészült rendesen."

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Kajakos társa, Kucsera Gábor szintén többre számított, ám ő sem tenne semmit másképp: "Nem ezek voltak az előjelek, hogy egy negyedik és egy ötödik helyet szerzünk, sajnos nem úgy sikerült az olimpia, mint ahogy elterveztük. Semmivel nem volt gond, sőt biztosan hülyén hangzik, de túl jó formában voltunk. Pénteken annyira jól ment a páros, hogy egyszerűen nem tudtuk magunkat visszafogni, hanem mentünk, csináltuk, de a végére elfáradtunk, és nem tudtunk újítani. Ma jól mentünk, úgy vélem, egy érmet megérdemeltünk volna. Nem hiszem, hogy bármit másképp kellene csinálnunk, mert amiről kellett, arról lemondtunk, és odafigyeltünk mindenre, így jött ki most a lépés. Én mindent most is ugyanígy csinálnék."

"Ez a negyedik hely jó eredmény, hiszen eléggé beerősödött a mezőny az olimpiára mindkét távon. Spanyol páros például eddig nem is volt, most pedig tessék: megnyerték az olimpiát. Jövőre egyesben is odaállok, Zoli viszont - úgy számoljuk - pihenni fog egy fél vagy egy évet" - vallotta be a 198 centis, augusztus 27-én a 26. születésnapját ünneplő Kucsera.