Sors Tamás világcsúccsal döntős a paralimpián

Vágólapra másolva!
Sors Tamás fantasztikus, 59.38 másodperces világcsúccsal bejutott a 100 méteres pillangóúszás (9-es kategória) döntőjébe a pekingi paralimpián.
Vágólapra másolva!

A korábbi rekordot az ausztrál Matthew Codrey tartotta (1:00.44 p). A finálé magyar idő szerint 14:09-kor kezdődik, Sors legnagyobb ellenfele, a korábbi világrekorder a harmadik legjobb eredménnyel döntős.

Szintén döntős 100 m pillangón (8-as kategória) Csúri Ferenc, aki a 8. idővel lett finalista. Ráczkó Gitta 200 m vegyesen az 5., Becsey János 200 m vegyesen a 7. legjobb eredménnyel döntős.

Balszerencsés körülmények között búcsúzott Engelhardt Katalin, aki futamában 5. lett, összesítésben pedig 9., így egy hellyel maradt le a nyolcas döntőről. Kiesett Illés Fanni is, aki 200 m vegyesen a 6., összetettben a 13. helyen végzett.

Az asztaliteniszezők versenyében Csonka András első csoportmérkőzésén 3-0-ra kikapott kínai ellenfelétől, de még van esélye a továbbjutást és negyeddöntős szereplést jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére, ha nyer belga és lengyel riválisa ellen. A másik sérültségi kategóriában induló Berecki Dezső és Zborai Gyula hétfőn kezdi el szereplését.