Sors Tamás világcsúccsal aranyérmes a paralimpián

Vágólapra másolva!
Sors Tamás 100 m pillangón (9-es kategória) a versenyek nyitónapján újabb fantasztikus világcsúccsal (59.34 mp) megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a pekingi paralimpián.
Vágólapra másolva!

A döntőbe fantasztikus világcsúccsal - sérültségi kategóriájában ő került elsőként 1 percen belülre 59.38 mp-s idejével - bejutott versenyző a fináléban is remekül úszott, végig vezetett és további négy századot javítva az előfutamban elért eredményén ért célba.

Forrás: MTI

"El sem tudom hinni, hogy sikerült!" - mondta az eredményhirdetés után Sors. "Amikor beértem a célba, csak azt tudtam, hogy az első vagy a második helyen végeztem. Lassan vettem le a szemüvegem és vártam, hogy megjelenjen a végeredmény az eredményjelzőn. Hihetetlenül boldog vagyok, gyönyörű ez az érem és elég jó súlya van, de ez nagyon kellemes teher. Még négy számban indulok, ezért egyelőre nem lesz nagy ünneplés. Ebben a számban vagyok a legjobb, de a többiben is szeretnék bejutni a döntőbe. Az biztos, hogy óriási lökést ad ez a siker a folytatáshoz."

Csúri Ferenc a hetedik helyen végzett a 100 méteres pillangóúszás (8-as kategória) a pekingi paralimpián. A 200 m vegyes fináléiban Becsey János és Ráczkó Gitta egyformán nyolcadik lett. Becseyt utólag szabálytalan forduló miatt diszkvalifikálták.

Sportlövészetben Gurisatti Gyula gyengébbik számában, a 10 m-es sportpisztolyban a 25. helyen végzett.

A bocsázóknál a csoportkör első két fordulójában Gyurkota József előbb 4-1-re kikapott brazil riválisától, majd egy portugál versenyzőtől szenvedett 5-0-s vereséget, így a hétfői utolsó kör eredménytől függetlenül nem jutott be a negyeddöntőbe.

Béres Dezső viszont továbbléphet, ha hétfőn felülmúlja spanyol vetélytársát, miután vasárnap 9-1-re verte cseh riválisát az első mérkőzésen, második találkozóján pedig 3-2-re kikapott hongkongi ellenfelétől.