Veszélyben volt Kovács Katalin olimpiája

Vágólapra másolva!
Rájárt a rúd Kovács Katalinra, kétszer is elesett, mindkétszer ugyanarra a kezére, veszélybe került az olimpiai szereplése is, de ma már szinte teljes értékű edzésmunkát végezhet - írja a Molcsapat-kajak.blog.hu.
Vágólapra másolva!

Az olimpiai és világbajnok kajakos először tavaly októberben, a balatoni edzőtáborban kerékpárral bukott nagyot, aminek következtében eltört a könyöke. A sérült testrész lassan gyógyult, Kovács még januárban sem tudott százszázalékosan edzeni, amikor azonban jött a következő baleset.

"Január közepén egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol egy rossz lépés következtében elbotlottam, és ráestem a korábban sérült kezemre. Ismét éles fájdalmat éreztem, és tudtam, hogy nagy a baj" - mondta a 31-szeres világbajnok Kovács Katalin.

Akkor úgy érezte, nem lesz ideje és türelme még egyszer végigcsinálni a rehabilitációt, és az olimpiai szereplése is kétségessé válhat. Egy barátja unszolására azonban felkeresett egy sebészprofesszort, aki arthroscopiás műtéttel megműtötte, és kitisztította a korábbi sérülés helyét.

Kovács karján jelenleg csak egy kis heg látszik, és két nappal a műtét már szinte mindenre tudta használni a kezét. Ezt elő is írták neki, hogy ha lehet, minél hamarabb erőltesse és használja.

"Jelenleg a fekvenyomáson kívül szinte minden gyakorlatot meg tudok csinálni. Az erőnlétem pedig jobb, mint eddig bármikor, ezt a futásoknál és az úszásnál is érzem. Úgy gondolom, ez a második esésem is kellett ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a kezem és teljesen egészségesen készülhessek az olimpiai válogatóra" - mondta Kovács.