Miklerrel nem tudtak mit kezdeni az algériaiak

Vágólapra másolva!
A remekül védekező magyar férfikézilabda-válogatott 29-18-ra legyőzte Algériát a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő csapatok gyöngyösi mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Magyarország - Algéria 29-18 (13-9)
a magyar gólszerzők:
Vadkerti 5, Harsányi 4/1, Császár 4, Gulyás 3, Perez 3, Iváncsik G. 2, Mocsai 2, Lékai 2, Ancsin 2, Laluska 1, Szöllősi 1
legjobb algériai gólszerző: Cserbur 5

Mindkét csapat olimpiai kvalifikációs tornára készül, a magyarok Göteborgban a macedónokkal, a brazilokkal és a házigazda svédekkel találkoznak, az Afrika-bajnokság második helyezettje pedig Madridban a spanyolokkal, a szerbekkel és a lengyelekkel csap össze.

Magyar részről a védekezés és a kapusteljesítmény jó volt, ám a támadójáték akadozott, így sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A 17. percben, 6-6-nál Mocsai Lajos időt kért, majd innen egy 6-1-es rohammal sikerült elhúzni a szünetre. Fazekas változatlanul sziporkázott a kapuban, Császár pedig jól irányított, és a gólokkal sem maradt adós.

A második félidőre több poszton is cserélt a kapitány, és ez a formáció is megtalálta az afrikai együttes védőfalán a rést. Nyolc perc alatt sikerült megduplázni a szünetbeli különbséget (18-10). Ekkor időt kértek a vendégek, ám a magyar védelemmel és Mikler kapussal nem tudtak mit kezdeni.

Negyedórával a vége előtt már 22-13 volt az állás, öt perccel később pedig, 23-13-nál a közönség kiszámolta az algériaiakat. A szurkolók szórakoztatása azonban még nem fejeződött be: az 54. percben, kettős kínai figurából a légtérbe berepülő 40 esztendős Perez az üres kapuba lőtte a labdát.

A végén a drukkerek felállva, vastapssal és egy Gyöngyös-Göteborg-London transzparenssel köszöntötték a magyar csapatot.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Helyenként látványosan, nagyon jól játszottunk, de voltak hibáink is. Göteborgban nem ilyen ellenfelek várnak ránk, éppen ezért mindenkit óva intenék a túlzott elbizakodottságtól. A macedón és a svéd válogatott is lényegesen komolyabb támadópotenciállal rendelkezik, mint az algériai csapat. Ezzel együtt a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel elégedett vagyok."

Ami a további programot illeti: szombat délelőtt a Gyöngyös ellen játszik zártkapus mérkőzést a válogatott. Vasárnap pihenő következik, a játékosok hétfőn, Veszprémben találkoznak ismét. Kedden edzés szerepel a programban, és az együttes még aznap este átbuszozik Mosonmagyaróvárra, majd szerda reggel Bécsből repül el Göteborgba, az olimpiai kvótáról döntő tornára.

A helyszínen, a Scandinaviumban szerdán és csütörtökön is lesz edzés. Pénteken Macedónia, szombaton Brazília, vasárnap pedig a házigazda Svédország csapata lesz az ellenfél. A kvartett első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára.

A göteborgi olimpiai selejtező programja:
április 6., péntek:
14.45: Magyarország - Macedónia
17.00: Svédország - Brazília

április 7., szombat:
13.45: Brazília - Magyarország
16.00: Macedónia - Svédország

április 8., vasárnap:
14.45: Brazília - Macedónia
17.00: Svédország - Magyarország