Éremkalkulátor: Berki olimpiai aranyára esküsznek a magyar edzők

Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban a magyar sport és a közélet szereplőit kérdezzük, hány érmet várnak az ország versenyzőitől a londoni olimpián, illetve mely sportágaktól és sportolóktól remélik, hogy aranyérmet nyernek. Az első részben egyéni és csapatsportok edzői beszéltek várakozásaikról, de a felmérés rendszeresen újabb megkérdezettekkel frissül. Kövesse ön is figyelemmel, mit jósol Londonra az [origo] éremkalkulátora! 
Vágólapra másolva!

Csapatedzők

Gerendás György a magyar pólóbajnok ZF-Eger vezetőedzője szerint hat arany, öt ezüst és öt bronzérem a reális elvárás a magyar küldöttségtől. "Ebben a gazdasági helyzetben a hat arany már nagyon jó eredmény lenne. Ennek a nagy részét, hármat a kajak-kenusok fogják hozni, egy várható a férfi vízilabdázóktól is, remélem, még a vívás és az öttusa is beugrik" - mondta az 1976-os olimpián aranyérmes pólós, aki párhuzamot vont az akkori és a mostani férfipóló-válogatottal: "Akárcsak most, akkor is nehezebb volt bekerülni a magyar válogatottba, mint megnyerni az olimpiát. Egy olimpiai érem ma is ujjmunka kell, hogy legyen a magyaroknak."

Merész András, a nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint is elvárható a férfi, vagy akár a nőipóló-csapattól is az aranyérem. "A tornász Berki Krisztiántól és az úszó Gyurta Danitól remélek még aranyat, és a kajak-kenusok is nyernek majd kettőt. Összességében azt mondom, hogy minden éremből ötöt nyerünk."

Forrás: [origo]

Mocsai Lajos, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és az MKB Veszprém vezetőedzője ennél jobb szereplést jósol a magyaroknak. "Optimista ember vagyok, nyolc aranyat, hat ezüstöt és hét bronzot várok. A kajak-kenusok három olimpiai bajnoki címet szereznek, az úszók is nyernek két aranyat, szintén győzelmet várok a férfi pólósoktól, születik egy magyar meglepetés sportlövészetben Sidi Péter révén, és becsúszik egy arany a küzdősportok közül az egyikben."

Rátgéber László, a magyar férfikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint négy aranyat nyer a magyar küldöttség Londonban is. "A férfi pólósok, Berki Krisztián és Gyurta Dani mellett egy kajak-kenus aranyunk lesz." Rátgéber nyolc ezüstöt és hat bronzot jósol még.

Egyéni edzők

A pekinginél kicsivel jobb teljesítményt vár a magyar küldöttségtől Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi kapitánya a londoni olimpián. Szerinte az öt ezüst és a hat bronz mellé négy aranyat fognak nyerni a magyarok. A kajak-kenusoktól két olimpiai bajnoki címet vár, Berki Krisztiánnak is aranyérmet jósol, és szerinte egy öttusázó arany is lesz. "Az öttusázó nevét nem mondom ki, nem akarom rátenni a terhet az ürgére" - kommentálta Pálvölgyi.

Forrás: [origo]

Kettővel több, hat aranyat vár Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya. Saját tanítványaitól legalább egy aranyat remél, Berki Krisztiánt ő is a dobogó tetejére várja, szerinte a férfivízilabda-válogatott sorozatban negyedszer is megnyeri az olimpiát, Sidi Péternek is szán egy aranyat, valamint a kajak-kenusoktól kettőt remél. "De azt csak a delphoi jósda tudja megmondani, hogy kik nyerik" - tette hozzá Kiss László, aki hat ezüstöt és nyolc bronzot vár még az aranyak mellé.

Ugyan a magyar férfikard-válogatott - az olimpiák történetében először - nem jutott ki a játékokra, megkérdeztük Kovács Tamás szövetségi kapitányt is, hogy mit vár a magyar küldöttségtől. "Szerintem öt arany, négy ezüst és öt bronz lesz Londonban. A kajak-kenusok kettőt nyernek, szintén olimpiai bajnok lesz Berki Krisztián, Gyurta Dániel és a férfivízilabda-válogatott."

Forrás: [origo]

A Pekingben az első magyar aranyérmet szállító Vajda Attila kenus edzője, Vécsy Viktor most is olimpiai bajnoki címet remél tanítványától. Mellette Janics Natasát, Gyurta Dánielt, Berki Krisztiánt és Sidi Pétert is a dobogó tetejére várja Londonban. Vécsy az öt arany mellé ugyanennyi ezüstöt és három bronzot jósol a magyar csapatnak.