Az amerikai jóslat szerint kajak-kenuban nem nyerünk, a pólósaink lebőgnek

Vágólapra másolva!
Egy év alatt jelentősen romlottak a magyar éremesélyek a londoni olimpiára a US Today prognózisa szerint. Az olimpikonok eredményei és formája alapján kalkuláló program tavaly áprilisban hét magyar aranyéremmel számolt, jelenleg már csak néggyel. Az Olympic Medal Tracker szerint kajak-kenusaink egyetlen számot sem nyernek, a pólósaink pedig leszerepelnek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai lap rendszere egy algoritmust használva havonta frissíti a jóslatait a sportolókról beérkező információk alapján.

Az idén áprilisban megjelent éremtáblázat szerint az Egyesült Államok lesz a legeredményesebb 41 elsőséggel, megelőzve a 37 aranyig jutó Kínát, mely a pekingi olimpián 51 arannyal verte meg a 36 első helyet szerző amerikaiakat.

A magyaroknak négy aranyérmet, hét ezüstöt és hat bronzot jósolnak, míg tavaly ilyenkor ez a mutató 7-9-5 volt. A program a jelenlegi forma alapján Pars Krisztián (kalapácsvetés), Sidi Péter (sportlövészet), Gyurta Dániel (úszás) és Berki Krisztián (torna) elsőségét prognosztizálja.

Az amerikai jóslat csupán a hetedik helyre várja a magyarokat pólóban, és a szerb győzelmet tippel a horvátok és az olaszok előtt. Kajak-kenuban egyetlen magyar elsőséget sem jelez a rendszer, miután szerinte Vajdát legyőzi Menkov (C1 1000), Janicsot Walczykiewicz (K2 200), a Szabó, Kozák párost egy osztrák duó (K2 500), a női kajak négyest a német hajó (K4 500), míg Kozák csak harmadik lesz Oszipenko és Reinhardt mögött (K1 500).

Egy évvel ezelőtt még Janicsot, a női kajak kettest és a kajak négyest is az első helyre várta a program. Berki és Sidi aranyát akkor is jósolta, de mellettük akkor még Marosi Ádámot (öttusa) és Szász Emesét (vívás) tekintette aranyesélyesnek. Most előbbitől ezüstérmet, utóbbitól negyedik helyet vár.

Fényes magyar szereplést jósol Londonban az olimpiai szimulátorkahttp://www.origo.hu/sport/20110324-olimpiai-ermek.html