Kikapott a spanyoloktól, a 3. helyért játszhat a nőipóló-válogatott

Vágólapra másolva!
A csoportmeccsen nyert, az elődöntőben viszont kikapott a magyar nőivízilabda-válogatott a spanyoloktól a londoni olimpiára egyformán kijutott csapatok találkozóján a trieszti ötkarikás selejtező torna szombati játéknapján. Drávucz Ritáékra vasárnap a harmadik helyért zajló összecsapáson a másik elődöntő vesztese, Oroszország vár.
Vágólapra másolva!

Eredmény, elődöntő:
Spanyolország - Magyarország 10-8 (2-0, 3-4, 3-2, 2-2)
a magyar góldobók:
Bujka 3, Drávucz 2, Kisteleki, Csabai, Keszthelyi 1-1

Az olimpiai kvóta kiharcolása után az újabb csatának igazi tétje már nem volt, leginkább a presztízs munkálhatott a csapatokban.

A magyarok álmosan, a spanyolok rámenősen kezdtek, s el is húztak két góllal. A Merész-csapatnak az első negyedben csupán kapufákra futotta (2-0). A folytatásban aztán gyorsan megtört a jég: centerből Bujka Barbara, majd - spanyol találatot követően - a másik balkezes, Kisteleki Hanna vágta a hálóba a labdát (3-2).

A negyedik, megint távoli spanyol találatra Csabai Dóra pompás ejtéssel válaszolt, a meccs 13. percében pedig kiegyenlített a válogatott, miután újfent Bujka villant (4-4). Emberelőnyből viszont 5-4 lett oda, így a spanyolok vonulhattak el előnnyel a nagyszünetre.

A harmadik nyolc percből öt szaladt le, amikor a csapatkapitány Drávucz Rita volt eredményes, megfelezve az időközben kétgólosra hízott különbséget (6-5), s ugyancsak ő módosította magyar szemszögből 6-7-re az állást, a lelkes rivális azonban visszaállította a korábbi állapotot (8-6).

A befejező negyed elején Bujka passzírozta be a hetedik magyar gólt, ám a sokadik spanyol emberelőny után 9-7-re, majd 10-7-re alakult az eredmény. A magyar helyzetek ugyanakkor kimaradtak - a nyolc emberelőnyből csak egy ment be -, s Keszthelyi Rita találatával együtt is 10-8-as vereség lett a vége.

További eredmény:
Olaszország - Oroszország 14-13

A vasárnapi program, a 3. helyért:
Magyarország - Oroszország 11.30

döntő:
Spanyolország - Olaszország 13.00