Gyönyörű nap volt - két magyar birkózó is londoni kvótát szerzett

Vágólapra másolva!
A kötöttfogású birkózó Lőrincz Tamás (66 kg) és Bácsi Péter (74 kg) is londoni kvótát szerzett a kínai Tajjüanban zajló olimpiai selejtezőn.
Vágólapra másolva!

A 2006-os Európa-bajnok Lőrincz a selejtezőben az azeri Rasul Csunajevet, a 16 között az üzbég Dilsodjon Turgyijevet, a nyolc között pedig az ukrán Armen Vardanjant győzte le. Az elődöntőben aztán az örmény Aram Jufalakjannal találkozott, ellene is nyert, méghozzá két sima menetben. Mivel a versenyen minden súlycsoportban három kvótát osztanak, Lőrincz döntőbe jutásával biztosította helyét a londoni játékokon.

"Tamás egészen kiválóan birkózott, végig akciózta az egész napot, ellenállhatatlan volt" - nyilatkozta a helyszínről Lázár János csapatvezető, a magyar szövetség alelnöke. "Az elődöntő is nagyon sima volt, mindkét menetben eldobta riválisát."

Az első meccsén vereséget szenvedett, ám a vigaszágon a bronzéremig menetelt Bácsi Péter a sorsdöntő összecsapáson két menetben győzte le a lengyel Edgar Babayant, így az ötödik helyen zárt pekingi után a londoni olimpián is részt vehet. "Volt egy kis szerencséje Petinek, hiszen az azeri döntőbe jutása kellett a vigaszághoz, de aztán nagyon jól birkózott, szépen végigvert mindenkit, akit kellett. Gyönyörű nap volt ez a mai" - nyilatkozta Struhács György szövetségi kapitány.

A 60 kg-os Kozák Istvánnak szintén a bronzérmesek különmeccsén nyílt lehetősége a kvótaszerzésre, de nem bírt jól birkózó török riválisával, aki két menetben nyert ellene.

Forrás: AFP/Maxim Marmur
Lőrincz is ott lesz az olimpián

A kínai városban pénteken a szabadfogású Hatos Gábor is kiharcolta kvalifikációt. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni szereplés jogát, így hét magyar birkózó már biztosan szerepelhet Londonban.