Merész az olimpia helyszínén teszteli, mennyire ültek le a pólósok

Vágólapra másolva!
A magyar nőivízilabda-válogatott bő egy héttel az után, hogy kiharcolta a részvételi jogot a nyári olimpiára, csütörtöktől már tesztelheti is a londoni játékok pólótornájának otthonául szolgáló létesítményt.
Vágólapra másolva!

Merész András szövetségi kapitány együttese három olimpiai résztvevő, a házigazda brit, továbbá az óceániai bajnok ausztrál válogatott és az Egyesült Államok Pán-amerikai Játékokon győztes csapata társaságában avatja fel az Olimpiai Parkban épült Water Polo Arenát, ahol csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a hivatalos teszttornát.

A januári, hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes, az április 22-én zárult, olaszországi olimpiai kvalifikációs viadalon pedig negyedikként végzett magyar válogatott az esemény honlapja szerint az amerikaiakkal kezd csütörtökön, aztán pénteken következik a vendéglátók gárdája, majd szombaton, a körmeccsek zárófordulójában csap össze az ausztrálok legjobbjaival, s vasárnap rendezik meg a helyosztókat.

A Merész-alakulat a triesztihez képest jelentősen megváltozott összetételben száll medencébe Londonban.

"Van, aki érettségire készül, akad pár külföldön játszó, például a csapatkapitány Drávucz Rita olasz klubjával BEK-döntőt vív, ezért nem tarthat velünk" - mondta el a szövetségi kapitány a hétfői indulás előtt az MTI-nek. "Összesen öt új embert viszek magammal Londonba, ahol nemcsak az uszodát teszteljük, hanem magunkat is, pontosabban olyan játékosokat nézhetek meg most versenyhelyzetben, akik nem voltak kinn velünk Triesztben. Az olimpiai kvalifikáció után több mint egy hét pihenőt kaptak a lányok, úgyhogy a londoni tornán derül ki az is, mennyire ült le a társaság."

Az eseményhez kapcsolódva bonyolítják le szombat este az olimpia férfi és női tornájának a csoportsorsolását.

Az olimpiai teszttorna programja, csütörtök:
19:30 ó: Egyesült Államok-Magyarország
20:50 ó: Nagy-Britannia - Ausztrália

péntek:
19:30 ó: Ausztrália-Egyesült Államok
20:50 ó: Nagy-Britannia - Magyarország

szombat:
15 ó: Magyarország-Ausztrália
16:20 ó: Nagy-Britannia - Egyesült Államok

vasárnap:
11 ó: mérkőzés a 3. helyért
12:20 ó: mérkőzés az 1. helyért