Wöller, Veréb és Kiss is elbukta az utolsó esélyt az olimpiára

Vágólapra másolva!
Nem indulhat a londoni olimpián a 66 kilós Wöller Gergő, a 84 kg-os Veréb István és a 96 kilós Kiss Gergely, mivel egyikük sem jutott döntőbe a birkózók Helsinkiben zajló utolsó kvalifikációs versenyén, melynek nyitónapján hat szabadfogású súlycsoport küzdelmeit bonyolítják le.
Vágólapra másolva!

Wöller a negyeddöntőben két menetben maradt alul Peking olimpiai bajnokával, a török Sahin Ramazannal szemben. Veréb szintén a legjobb nyolc között háromszor két percben kapott ki a tavalyi Eb ötödik helyezettjétől, a lengyel Maciej Balawendertől, míg Kisst a nyolcaddöntőben a német William Harth győzte le.

A birkózóknak a helsinki verseny az utolsó esély a kvóta megszerzésére. Szombaton a magyarok közül két kötöttfogású, Kozák István (60) és Lőrincz Viktor (84), vasárnap pedig a szintén kötöttfogású Kiss Balázs (96), valamint három női versenyző, Dénes Mercédesz (48), Barka Emese (55) és Godó Kitti (72) próbálja meg kivívni az indulási jogot.

A magyar birkózósportnak eddig hét kvótája van. A kötöttfogásúaknál Módos Péter (55 kg), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúaknál Hatos Gábor (74) és Ligeti Dániel (120), míg a nőknél Sastin Marianna (63) harcolta ki a részvétel lehetőségét az olimpiára.