A csapatorvos írta fel Török Bélának a doppingszernek minősülő gyógyszert

Vágólapra másolva!
A pozitív doppingmintát produkáló Török Béla válogatott vízilabdázó közleményben jelezte, hogy korábbi orvosi kivizsgálását követően szakorvos írta fel számára vérnyomáscsökkentőként a Tritace HCT nevű gyógyszert, és további két alkalommal a csapat orvosa is felírta neki.
Vágólapra másolva!

"A doppingvizsgálat elvégzésekor a jegyzőkönyveken feltüntettem, hogy ezt a gyógyszert használom. Végig abban a hiszemben voltam, hogy a megfelelő eljárások betartásával szabályosan járok el, és soha nem jutott eszembe, hogy olyan szert szedek, amely a doppinglistán található anyagot tartalmaz" - fogalmazott a Szeged pólósa, akit az április 22-i, Honvéd elleni bajnoki bronzmeccsen ellenőriztek.

"Amikor telefonon közölték velem az eredményt, azt az érzést, azt az állapotot leírni szavakkal nem tudom, és azt nem is kívánom senkinek. Bízom abban, hogy az illetékesek - akik a jövőmmel kapcsolatban döntenek ezen ügy elbírálásakor - méltányosan és a lehető legrövidebb időn belül meghozzák határozatukat, ami talán mégis lehetővé teheti azt, hogy az olimpián részt vegyek és segítsem a csapatot" - írta közleményében Török, egyben jelezte: a továbbiakban nem kíván nyilatkozni.

Kemény Dénes szövetségi kapitány az [origo]-nak azt mondta: Török olimpiai kerettagsága akkor maradhat meg, ha az esetleges eltiltása nem lesz több egy hónapnál, ellenkező esetben ugyanis már nem tudna részt venni a válogatott felkészülési meccsein.