Pozitív lett egy válogatott pólós doppingtesztje

dopping, doppingvizsgálat, labor
Vágólapra másolva!
Pozitív doppingmintát adott a Szeged-Honvéd férfivízilabda ob I-es bronzpárharc egyik meccsén egy játékos. A Nemzeti Sport értesülése szerint a pólós a magyar válogatott olimpiai keretének a tagja. Ha ez igaz, akkor a Baksa László, Török Béla, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Szivós Márton ötös egyik tagjáról van szó.
Vágólapra másolva!

A játékos A-mintájában találtak tiltott szert, és ezt Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója megerősítette, hozzátéve, hogy ez még nem minősül doppingvétségnek.

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a MACS vezetője nem mondhatja meg, ki az érintett, és milyen szert fogyasztott.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a 19 fős olimpiai keret egyik játékosa akadt fenn a vizsgálaton.

Az [origo] megkérdezte mindkét klubot, de egyik fél sem tudta megerősíteni a hírt. "Biztos, hogy szegedi játékosról van szó, mert mi nem kaptunk semmilyen értesítést" - mondta az [origo] kérdésére Novák Ferenc, a Honvéd szakosztályvezetője.

Juhász György, a Szeged szakosztály-igazgatója hasonlóképpen válaszolt kérdésünkre: "Teljesen értetlenül állunk a dolog előtt, ugyanis hivatalosan nem értesítettek bennünket sem, csak a sajtóban olvastuk mi is a hírt."

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szóban már tájékoztatta az MVLSZ-t arról, hogy egy játékos A-mintájának ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, az írásos anyagot pedig később kapják kézhez. A sportvezető a Nemzeti Sport azon információját, hogy az érintett tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai keretének, nem kívánta kommentálni.

"Amint hivatalos, írásos tájékoztatást kapunk, akkor tudunk többet, és akkor tudjuk megtenni a szükséges lépéseket" - mondta Nemcsik.

A szegediektől a kapus Baksa László mellett Török Béla, a Honvédból pedig Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs és Szivós Márton szerepel az olimpiai keretben, utóbbi játékos a szezon végén igazol a Honvédból a Szegedhez.