Lesz magyar mountain bike-os az olimpián

Vágólapra másolva!
Parti András képviselheti Magyarországot a nyári londoni olimpián hegyikerékpárban, miután a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdán hivatalosan közzétette a kvótát szerzett nemzetek listáját.
Vágólapra másolva!

A sorrend a két kvalifikációs időszakban megszerzett összpontszám alapján alakult ki. A férfiaknál 24, a nőknél 18 ország szerezhetett indulási jogot. Magyarország a férfiak rangsorában a 20., a nőkében a 19. helyen zárt, utóbbiak így éppen lecsúsztak a kvótáról.

Az olimpián a férfiak mezőnyét 50, a nőkét 30 versenyző alkotja majd. A magyar szövetség korábban három ötkarikás válogatóviadalt rendezett, és ezeken Parti András szerepelt a legjobban, így ő vehet részt a londoni játékokon.

"Nagyon boldog vagyok. Már vártuk a végleges kiírást, mely hivatalosan igazolja, hogy megvan a kvóta, mehetek Londonba. Most rövid ideig pihenek, majd itthon versenyzek, közben edzőmmel, Szöllőssy Istvánnal és csapatommal kialakítjuk az olimpiáig szóló programot, melyben edzőtábor és verseny is fog szerepelni" - nyilatkozta Parti.